30 april 2011

Ingen brasa här inte

Näe, valborgsfirandet kom som av sig då vi förstås valde att stanna hemma för Mikas skull. Inte för att vi skulle göra något speciellt men nog hade vi tänkt besöka en brasa i alla fall. Jag har aldrig varit på universitetsområdet och kikat men det kommer säkerligen fler chanser.

Jag ska jobba imorgon men bara förmiddag så det känns rätt okej. Jag jobbar aldrig helg men tog på mig ett extra pass för att slippa vabba i fredags. Jobbar dessutom med Amanda och då känns det ännu bättre såklart :) Jag och Jocke måste prata om hur vi ska göra på måndag med jobb, sjukt barn osv. Jag tror aldrig Mika är förskoleredo då och det känns inte superkul att vabba ännu mer då jobbet behöver mig. Jocke behövs också på sitt jobb då han startar upp ett nytt bygge nere på stan just den veckan. Dessutom är det ju mer förmånligt att han jobbar då han tjänar så mycket mer än vad jag gör. Vi får väl se vad som händer.

På tal om jobb så blir jag i dagarna flyttad tillbaka till den gamla lokalen i några månader. Tar över som samordnare då han som de nyss anställt sagt upp sig. Hyffsat trött man blir. Hela situationen känns sisådär men får gilla läget. Trivdes så himla bra på stan och såg verkligen fram emot att få jobba där i sommar. Nåja får bita ihop lite.

Nu ska det sovas i sex timmar innan det är dags att vakna.. natti.
Published with Blogger-droid v1.6.8

Tack Ipren

Helt otroligt efter 2h har tempen sjunkit till 38 grader och vi börjar tack och lov känna igen vår lilla tös igen!
Published with Blogger-droid v1.6.8

Still sick

Dagens planer blev det inte så mycket av då Mika vaknade med hög feber.. igen. Det är nästan så att vi faktiskt inte blir förvånade längre. Trots att vi sen igår har medicinerat kontinuerligt med penicillin, bricanyl och alvedon har tempen inte gått ner. Mika är påtagligt påverkad av sitt sjukdomstillstånd och kämpar mycket med att bara andas. Vi har pratat med sjukvårdsrådgivningen för en stund sen och sköterskan där föreslog att vi skulle testa ipren istället för alvedon. Jocke åkte och fixade så nu är hon suppad med det. Jag frågade sköterskan om inte penicillinet bör ha börjat verka men hon sa att det kan dröja ett dygn. Tills vidare kan vi bara avvakta och se om Mika blir piggare. Om inte åker vi in med henne.
Published with Blogger-droid v1.6.8

29 april 2011

Nu då!

Efter ett två timmars besök på diverse avdelningar på Dragonen så är vi nu hemma igen. Efter att läkaren konstaterat öroninflammation på Mika så skickade hon oss på LAB för att ta sänka, temp och blodprov. Det visade sig att syresättningen i blodet var låg så därför fick hon inhalera astmamedicin vid två tillfällen samt dricka flytande kortison. Med oss hem har vi penicillin samt bricanyl så nu ska hon förhoppningsvis bli frisk.

Sist Mika hade öroninflammation blev hon piggare redan samma kväll när hon fått första penicillindosen. Om hon nu skulle bli så pass frisk av detta penicillin att hon kan gå på förskolan på måndag kan man då "tvinga" pedagogerna till att ge penicillinkuren som hon ska ha mitt på dagen? Eller hur funkar det?

Bakslag

Jag som trodde vi var på bättringsvägen men inatt har det varit jobbigt för Mika. Hon somnade relativt tidigt igår och sov till elva igår kväll innan hon vaknade första gången. Jag försökte söva henne i sängen men det var svårt. Tillslut somnade hon och jag med. Vi vaknade sen vid halv två. Då var Mika jättekonstig, hon yrade, gnällde och gick som inte att väcka. Gav henne en sup och tillslut slappnade hon av och somnade sittande i min famn. Efter det sov vi riktigt bra. Men då Mika vaknade med hög feber idag (igen) så kände jag att jag fått nog. Så nu har vi fått en läkartid på Dragonen kvart i tio. Jag hoppas nästan de hittar något som går bota med medicin. Både för hennes skull och för vår skull.

28 april 2011

Spexarbrud

Mika älskar att spexa och helst med någonting på huvudet. Om det inte är leksaker eller hinkar så är det mössor som hon sätter lite hipp som happ på huvudet. Nu under påsken blev pappa Jockes mysiga mössor aktuella att mannekänga i :)

Även solbrillorna blev aktuella

Kusinbus

Under veckan i Jukkas har det varit så roligt att se hur Mika och Holger lekt och kommunicerat med varandra. Det är faktiskt över förväntan hur bra det har gått. Jag trodde det skulle bli mer rivalitet, grin och gråt men icket. De kommer fantastiskt bra överens. Holger blev lite svartsjuk när hans mormor (och Mikas farmor) Doris ägnade tid åt Mika. Holger är så van att ha Doris för sig själv :P Roligast hade Holger och Mika i badet. Himlarns vad de plaskade och höll låda. Annars var en populär aktivitet att åka Buggy med släp. Mika i släpet och Holger vid ratten. Holger körde även Mika i läragåvagnen. Mika har minsann lärt sig redan nu att det är killarna som ska slita och köra medan vi tjejer tar det lite lugnt :P





Sötaste kusinerna

Datasupport

Jag skulle ha satsat på data istället. Jag är en naturbegåvning i det *skryt* :) Nämen jag måste ändå säga att jag fixar faktiskt det mesta när det gäller dataproblem. Jag har hjälp många vänner med deras datorer och det har varit väldigt uppskattat. Men nu var det min bärbara dator som strulat ett tag. Den har haft ett USB fel då den inte känner av inkopplade enheter. Vid avstängning eller bara vid viloläge har en "blue screen" framkommit med ett felmeddelande innan datorn mödosamt startat om. Men idag tog jag tag i problemet och löste det. Tog mig nån timme eller två innan jag listade ut hur jag skulle göra men problemet är löst och det är huvudsaken. Jag rekommenderar alla att googla olika problem som uppstår. Man kan få enorm hjälp som faktiskt leder till en lösning. Annars kan ni ju alltid fråga mig :P


Besök på ICEBAR

Vi brukar alltid besöka ishotellet i samband med att vi hälsar på i Jukkasjärvi. Jocke och hans syster Maria brukar ha kompisar som kan fixa in oss gratis för annars kostar det 350 kr(!) per person att gå in i hotellet. Galet dyrt! I år blev det inget besök i själva hotellet och sviterna utan endast i hotellets bar nämligen ICEBAR. För en vecka sen då vi var där var isen i full färd med att smälta och killen i baren berättade att den kommande natten skulle bli den sista för övernattande gäster. Det droppade vatten överallt och de hade spärrat av stora delar av barlokalen och säkerligen andra delar av hotellet också. På vissa ställen var det stora hål i taket och alla iskonstverk i form av skulpturer och tavlor var förstörda. Ishotellet är så mycket finare när det är full vinter så nästa gång får det nog bli ett besök vid jul. Hur som helst så tog vi oss en blå grogg innan vi gick hem igen :)








27 april 2011

Uppdatering

Usch så pinsamt dåligt jag har bloggat senaste tiden. Ska försöka bli ändring på det! Det känns som att den senaste tiden har präglats av sjukdom. Sen förra "sjukdomsinlägget" så blev jag och Mika inte bättre direkt. Min hals totalhavererade och under söndagen kunde jag knappt få fram ett pip. Även halsen och tungan smärtade. På något vis var det väl tur att vi spenderade mestadels av söndagen i en bil. Då slapp jag prata så mycket. Men lite jobbigt var det att försöka göra Jocke uppmärksam om alla djur jag såg längs vägen :P I alla fall har hesheten hållit i sig under veckan men rösten är nu befintlig dock fortfarande hes. De illröda prickarna i halsen börjar försvinna men däremot är halsmandlarna svullna. Jag har inte direkt ont i halsen men det känns inte som det brukar down there. Tungan känns som att den är på bättringsvägen. Lite öm på tungspetsen bara. Så ja sammanfattningsvis är jag rätt OK.

Mika däremot spydde slem tre gånger på lördagskvällen. En kaskad kom över köksbordet, hon själv och mig, en på hallmattan (på väg till dass) och en i min hand. Härliga tider. Stackars liten. Jag hann bli lite rädd faktiskt. Det kom så oväntat. Satte då ner henne i badkaret och efter två sekunder började hon bada och busa precis som vanligt. Jag måste säga att jag blir lite paff över hur snabbt det kan svänga ibland. Vidare har Mika haft hög feber till och från sen i lördags. Varje kväll har febern stigit till 40 grader. Igår kväll samt idag har hon varit nästintill feberfri så jag hoppas det börjar gå åt rätt håll. Mika är relativt pigg och kry om dagarna trots att hon rosslar, hostar och snorar. Ingen förskola har med andra ord varit aktuell och jag kommer fortsätta vara hemma torsdag och fredag med henne. Det vore så skönt om hon kunde bli helt frisk innan hon ska till förskolan igen på måndag. Får väl se hur det går :)

Nu blev det en massa skriverier om sjukdom igen..triiist jag vet. Men imorgon lovar jag bilder ifrån i påsk! Kram och god natt!

23 april 2011

Snabb resumé

Vi har inte låtit det krassliga stoppa oss ifrån att göra roliga saker denna vecka. Tvärtom har vi hållig igång väldigt bra. Vi har varit ut med skotrarna, grillat och njutit av det vacka vädret. Jag och Mika har åkt i pulkan varje gång. Jag har aldrig varit en "skotermänniska" och har således inget förarbevis men jag klarar mig egentligen väldigt bra utan. Det är riktigt mysigt att sitta i pulkan. Speciellt med Mika :)

I onsdags fyllde Jockes farmor 80 år så då blev det firande i princip hela dagen med smörgåstårtor, gräddtårtor och annat gott. Tror aldrig jag varit så mätt :P I torsdags kom våra vänner Kicki och Daniel hit på kvällen. De körde de 60 mil från Umeå och upp hit i ett streck efter jobbet. Imponerande! Vi var ut på en skoterutflykt igår på dagen och på kvällen besökte vi isbaren på ishotellet. Idag har Jocke, hans bror samt Kicki och Danne varit i Riksgränsen och åkt skidor. Jag, Maria och barnen har varit på stan och shoppat till dom små samt njutit av solen på bron.

Har fotat som en dåre under tiden här uppe och 99% av bilderna är förstås på Mika och Holger, världens sötaste kusiner! Får visa bilderna en annan gång. Nu ska det sovas och batterierna ska laddas inför morgondagen för då packar vi ihop och åker söderut igen. Natti!

Sjuklig påsk

Ja nu har jag och Mikas varit krassliga i ca 1,5v. Jag avslutade min förkylning med hosta..trodde jag åtminstonde. I förrgår kände jag att det blev konstigt i halsen och igår kunde jag skymta röda sprickar. Samma sak är det idag men skillnaden är att min röst succesivt försvunnit under dagen. Just nu är den helt obefintlig. Jag får viska och det går väl bra. Men det här med att gå med prickig hals alltför länge är inte bra. 2006 fick jag omedvetet halsfluss efter en förkylning. Eftersom den aldrig behandlades så fick jag tillslut en halsböld. Det är kanske det värsta jag någonsin drabbats av. Vill verkligen inte ha det igen. Så idag har jag ringt sjukvårdsrådgivningen och försökte på bästa sätt göra min röst hörd. Förklarade läget och sköterskan sa att så länge det inte är "vitt" i halsen och jag inte har hög feber så behöver jag nog inte vara orolig. Får avvakta och se hur läget är imorgon helt enkelt. Men då åker vi söderut igen så då får det bli aukten i Skellefteå vi besöker i så fall.

Mika är fortfarande jättesnorig och hostar lite till och från. Annars är hon rätt pigg och glad som vanligt och det är ju skönt!

18 april 2011

Dubbel suck

Jag önskar att jag kunde säga att jag sovit gott i natt..men icket. Hostan har hållit mig vaken. Suck. Både min egen och Mikas. Stackars liten som hostar så illa. Undra om Bvc kan skriva ut något annat än Mollipect som egentligen är för slemhosta. Vi har rethosta. Jag köpte Noskapin till mig själv igår men den hjälper knappast. Behöver nog Cuccilana för att hostan ska ge med sig. Det enda som biter på mig.

Sen stormar det här uppe idag. Strålande sol men jätteblåsigt. Så det blir inget äventyr på skoter idag tråkigt nog. Suck. Å andra sidan kanske det var lika bra..då får jag och Mika vila lite.

Tog en bild på grannens gunga som kastas upp med vinden och åker rakt bakåt. Då kan ni tänka er hur mycket det blåser.

Skickat från min HTC

En söndag i Jukkas

Efter en skitnatt med en hel del hostande både från min och Mikas sida så har vi haft en riktigt bra söndag. Detta trots att vi egentligen inte alls är speciellt pigga. Jag och Mika hostar och har feber. Jag hostar som vanligt som en galning. Riktigt rethosta. Mika hostar hon med och har feber. Dessutom dreglar hon hur mycket som helst. Jag har aldrig sett något liknande?! Tycker inte det bör bero på tänderna som spruckit fram i överkäka för en tid sen men man vet aldrig. Så idag har Mika gått på diverse tabletter och suppar för att kunna vara pigga.

Vi har varit ute rätt mycket denna söndag. Vädret har varit väldigt växlande, sol, snö, regn, sol, mulet, sol osv :) Jocke fick ett tokil på morgonkvisten och började vårstäda på gården. Han hittade ett av sina älghorn som jag ska måla vitt och eventuellt hänga lite bling bling på :) Mika har sovit i vagnen till och från och har även fått åka fyrhjuling på gården med sin pappa. Vi har även besökt ishotellet som håller på smälta bort.

Annars så har Mika och Holger hållit låda här kan jag lova. Doris hämtade och tvättade upp en hel drös med jättefina leksaker som barnen lekt med. Trots att Doris för länge sen haft en massa dagbarn såg vissa leksaker helt nya ut. Exempelvis buggyn med släp som Mika och Holger kört runt med. Eller Mika har suttit på Buggyn och Holger har skjutit på. Gulligare syn får man söka efter :) Mika fick förresten födelsedagspresenter när vi kom hit igår. Ett gäng med leksaker och pengar. Hon fick även ett jättefint samiskt tennarmband av Holger, Maria och Stefan. Även jag och Jocke fick presenter för att vi fyllt år. Pengar och så fick Jocke ett superhajpat pimpelspö som kommer till användning redan imorgon! För då åker vi ut tidigt allihopa på äventyr!
Published with Blogger-droid v1.6.8

16 april 2011

In tha car

Nu har jag och Jocke bytt plats i bilen, så nu sitter jag i baksätet hos gumman. Mika har sovit sen 12 och förhoppningsvis fortsätter hon sova nån timme till. Både jag och Mika är snoriga, rostiga och har lite feber. Vi har trots det sovit rätt bra i natt, bortsett från några hostattacker mellan 4 och 5.

För övrigt kör vi en riktigt fin bil, en Volvo XC60. Kanske den finaste och skönaste bilen jag någonsin har kört/suttit i. Känns framför allt supersäker med tanke på hur högt man sitter. Inte dumt att känna chefen på Hertz i skeå inte :) Vi har kopplat upp min telefon mot stereon via bluetooth och lyssnar på Spotify spellistor offline. Himlarns smidigt!

Jockes syster ringde nyss och berättade att det blir grillat till middag ikväll. Vi blev inte mindre hungriga efter det beskedet direkt :) Nu har vi "bara" 20mil kvar och enligt gps:en är vi framme i Jukkasjärvi 17.05.
Published with Blogger-droid v1.6.8

15 april 2011

På väg

Nu sitter hela familjen i bilen på väg norrut till mina föräldrar. Mika har inte sovit någon längre stund idag så hon däckade såklart direkt. Annars har dagens innehåll i stor del varit att packa. Vi har även varit en kort sväng på förskolan, jobbet och stan. Trots krassligheten rätt produktiva ändå. Det ska i alla fall bli gott och äta mammas mat, det är helt klart den bästa :)
Published with Blogger-droid v1.6.8

Snorigt värre

Hur mycket jag än ville gå till jobbet imorse så blev det inget med det. Men det berodde inte bara på mitt hälsotillstånd utan också Mikas. Hon blev riktigt förkyld under natten. Så ingen för henne förskola. Åh vad less jag blir. Vi har verkligen inte tid med att vara förkylda nu när vi ska vara utomhus så mycket under nästa vecka. Grr! Nåja inte så mycket att göra annat än kurera och vila.

Vi har just ätit frukost och planen är att vi ska ta det riktigt lugnt några timmar och sen åka på förskolan och hämta alla kläder + vagnen efter att vi ätit lunch. Ska även svänga förbi på jobbet + göra ett snabbt ärende på stan. Mika lär sussa sött i vagnen vid den tiden så det blir perfekt.

14 april 2011

Sammanfattning av veckan

Tänkte sammanfatta innehållet under veckan lite kort. Igår var en mäklare här och värderade lägenheten. Han värderade den till ett utgångspris som vi är mycket nöjda över. Så nu ska vi fundera över hur vi ska göra. Tyvärr tar ju mäklare en rejäl slant för arvode och det vore så skönt att slippa den kostnaden om man kunde hitta en köpare privat. Ja vi får se helt enkelt hur det blir. Om lägenheten ska ut till försäljning via mäklare blir det ändå inte förrän i augusti typ eftersom tillträdet inte blir förrän i slutet av året. Om ni känner någon som är sugen på en fin tvåa, hojta till :)

I och med flytten till Tomtebo i november-december så har vi i veckan fått veta att Mika får en plats på förskolan Blåkulla redan till hösten. Vi anser att det är lika bra att hon blir inskolad och klar där i höst. Då slipper vi det efter jul då det lär vara mycket annat som ska fixas bland annat i lägenheten. Blåkulla ligger väldigt bra till också och på max fem minuters promenadavstånd. Blir nog kanon!



Annars så är jag riktigt förkyld. Känns som att snuvan försämrats ikväll. Men jag ska trots det släpa mig på jobbet imorgon. Ska mest vara på kontoret så det går nog bra. Sen hämtar jag Mika då jag slutar klockan två. När Jocke kommer hem vid fyra packar vi bilen och kör mot Örviken och mina föräldrar. Där gör vi en övernattning och fortsätter vår resa norrut på lördag. Slutdestination är Jukkasjärvi, till Mikas farmor och farfar, faster, kusin Holger och sin farbror. Vi har tagit semester hela nästa vecka och kommer vara där tills nästa helg. Hoppas bara vädret blir bra då kommer det helt klart bli den bästa veckan på länge!

Tänk att Mika bara var ca sex veckor förra påsken..svårt att förstå.

På äventyr - i arken och myser
Holger drygt 1,5v, Mika 6v


Mamma och Mikamys


Tråkigheter..

Bloggandet kom av sig lite då jag häromdagen fick ett väldigt tråkigt/overkligt/hemskt besked från en mycket nära vän. Det går inte ens föreställa sig hur det måste vara att mista ett syskon. Mer behöver jag inte säga. Det är så bara så himla fruktansvärt tragiskt...blir tårögd bara jag tänker på det..tänker på dig gumman ♥

11 april 2011

Nytt place

Nu tänkte jag skriva lite om boendet vi kommer att flytta till just innan jul. Det är alltså inget (rad)hus som några hann tänka, utan en nyproducerad bostadsrättslägenhet som ligger vid Nydalasjöns "södra" ände. Planen var egentligen att bo kvar här tills nästa sommar men vi har insett att det blir alldeles för trångt. Det kunde nog vem som helst räkna ut :) Lägenheten som vi skrivit kontrakt på är en fyra på markplan. Vi kunde inte välja och vraka då det var den enda fyran som fanns kvar. Men det blir nog kanon med tanke på att vi har katt och barn :)

Lägenheten är "genomgående" i huset och har balkong i sönderläge och uteplats mot norr. Vi bör ha utsikt mot sjön men man vet aldrig med tanke på de byggnationer som planeras nedanför. Hur som helst är det väldigt nära ner till sjön och det känns ju riktigt najs! Lite svårt att se men på bilden nedan är det lägenheten längst ner till vänster i den större huskroppen.


Nu när papperen är skrivna är viljan att flytta redan nu stor. Men vi har en rätt så rolig tid framför oss då det ska bestämmas tillval osv. Standarden i lägenheten är rätt okej redan från början men lite extra vill man såklart göra när det är en nyproducerad lägenhet. Vi kommer bli inbjudna till bla Electrolux, Colorama och Kakelhuset för att se vilka tillval som erbjuds och vad det kommer att kosta. Vi har redan gjort en överslagsräkning på tänkta tillval och tog till en hyffsad summa för tillval i lånet som är beviljat. När vi var hos mäklaren fick vi med oss några ritningar på område hem. Det kommer att bli ett jättefint grönområde inne på gården. Sandlådor och annat skoj för barn kommer finnas samt mycket gräsmatta med bänkar osv. Dessutom med uppsyn från vår uteplats. Det är Jockes firma som bygger och på så vis kan vi ha lite extra insyn i arbetet med att färdigställa lägenheten. Vi känner oss väldigt nöjda med vårt val och ser förstås fram emot att vid jul få flytta in i ett större boende!

Till sist har Mika förmodligen fått förskoleplats på Tomtebo redan till hösten på en närliggande förskola och dessutom kommer vi bli riktigt nära grannar med bästaste Clara med familj. De bor ju redan nu jättenära detta område men nästa sommar flyttar de in i det hus som ska byggas bredvid :) Kan inte bli så mycket bättre!

10 april 2011

Söndag..igen?


Och så var det söndag...igen. Jag hänger inte riktigt med då det känns som att veckorna går så himmelens snabbt. Men idag är det inte vilken söndag som helst utan min älskade sambo Jockes födelsedag. Imorse blev paketöppning i sängen och efter det gjorde jag en prinsesstårta som vi ska avnjuta tillsammans med Kicki och Daniel senare idag.

Annars får vi väl se vad vi hittar på. Det blev ingen sväng till Tomtebo igår så kanske kör förbi idag. Sen skulle jag gärna vilja åka på bland annat Mio och kika lite. Bara titta och inspireras lite. Fastnade på Styleroom.se nu på morgonen. Där kan man verkligen bli inspirerad.

9 april 2011

Godmorgon lördag!

Oj vad jag är trött idag. Det blev rätt sent igår då Lina och Annika var här till ett-tiden och jag kom inte isäng förrän vid två. Mika vaknade åtta imorse så jag ska inte klaga på de sex timmars sömn som jag fått inatt. Jocke var på jobbfest igår så Mika var med oss tjejer. Hon somnade efter många om och men vid nio och då kunde mammorna slappna av med lite vin, kex och en massa prat. Riktigt trevligt var det! Tänk om det gick att få in som rutin att träffas och prata sådär titt som tätt :) Det behövs!

Idag är planerna rätt obestämda men det är strålande väder ute så inne ska vi inte sitta. Kanske tar mig en promenad med vagnen till Tomtebo och kikar på bygget som kommer att bli vårt nya boende vid jul. Sen ska jag fixa lite inför Jockes födelsedag som är imorgon!

Såg förresten ett jättefint Marimekkotyg igår. Lumimarja som tyget heter finns i en mängd färgkombinationer. Jag har sen tidigare det "helröda" Lumimarja. Hur som helst, tyget jag hittade igår hade en sådan otroligt fin färgkombo. Grön i grunden med vita och ljusgröna detaljer. Tog ingen bild på tyget och kan inte hitta det på nätet. Typiskt.

8 april 2011

Bloggapp

Testar blogga med en app..
Published with Blogger-droid v1.6.8

7 april 2011

En riktigt bra dag!

Avlösningen hos brukaren jag varit hos ikväll gick bara fint trots att det blev lite långtråkigt. Tur det finns tv (dock svinliten som ni såg på bilden + råhögt ljud så gubben skulle höra). Mika har i alla fall sovit sen halvåtta tiden. Hon var helt slut lillstumpan. Det har inte runnit från ögonen ikväll så vi hoppas hon slipper vakna med igenklistrade ögon imorgon. Jag ska jobba då så Jocke är därmed hemma med Mika.
Innan jag började jobba idag så var vi varit på banken och träffat vår "bankkvinna". Det mötet gick bra och vi fick goda besked. Imorgon ska vi till mäklaren och efter det besöket lär jag väl avslöja mer. Har iofs redan gjort det tidigare i veckan på twitter..har lite svårt att hålla tyst.

Nåja sprang förbi Mia's och Designbutiken innan jobbet och gudars vad mycket grejor jag vill köpa. Men får väl börja spara lite pengar nu inför det som komma skall istället. Ger heller inget att köpa mer prylar till denna lägenhet. Fastnade dock för ett tyg som jag tror jag måste köpa. Jag fullkomligen älskar Marimekkos tyger men nu har jag fastnat för ett Mairotyg. Färgerna är så himla "JAG" så det går inte få mer rätt. Jag har verkligen fått dille på att blanda rött och rosa. Grönt är ju en favorit sen innan. Och de tre färgerna i kombination kan inte bli fel enligt mig.

Överhuvutaget har Mairo jättefina tyger och inte minst barntygerna. Jag älskar som ni förstår färg och jag kommer inte vara rätt för att inreda Mikas rum med starka färger. Här är två Mairotyger som jag tycker är fina. Men det finns helt oändligt med fina tyger. Synd bara de ska vara så attans dyra.

Jobbar kväll

Jag tog på mig en avlösning mellan 16-21 för att slippa vabba idag. Så nu har jag just städat lite åt de som bor här. Tänk att de köpte sin lägenhet för 18 tusen och idag är den värd lätt över miljonen. Bra affär :) Sitter nu och ser Per Moberg laga mat. Det är ju hockey senare tack och lov. Blir rätt långtråkigt när det inte finns så mycket att göra. Nämen nu ska jag koka lite kaffe i alla fall. Och nej det är inte till mig :)

Skickat från min HTC

6 april 2011

Inte ropa hej förrän..

Näe Mika är inte alls bättre. "Ropade hej" lite för tidigt. Ikväll har det fortsatt gischa ur båda ögonen. Men hon verkar inte nämnvärt påverkad av det turligt nog. Hon har snarare hållit igång väldigt bra ikväll när Maria och Marcus var här. Ja och lilla Tyson förstås. Mika har tidigare haft lite svårt för Tyson och hon har varit lite reserverad mot honom. Men det går bättre och bättre och det slutar oftast med att hon vill klappa och busa med honom. Som konstigt att det går bättre med större hundar. Hon är inte alls rädd dom. Nåja! Jag lagade i alla fall VB-kyckling i sås på purjobaconbädd. Det blev gott. Till efterrätt blev det kladdkaka (dock köpt) med hallon och blåbär ovanpå och till det gräddglass. Satt fint. Maria och Marcus hade med sig en liten present till Mika som de köpt i Thailand. En supersöt liten rosa "Polo Sport" klänning. Blir ju perfa i sommar! Väldigt trevligt att de tog sig tid att komma hit och snacka ikapp lite av det som hänt senast!




Piggare tjej!

Så skönt, Mika är mycket piggare. Inget gult gisch i sikte, hurra! Nu är hon lite snorig bara. Jag kommer vara hemma imorgon och sen får vi se på fredag i vilket skick hon är i. Om Mika blir hemmavid så får Jocke vabba. Jag behövs på jobbet så jag siktar på att vara tillbaka där på fredag. Tror ändå inte Jocke misstycker till att få långhelg :) Annars har dagen varit rätt bra. Jag har mest stökat, tvättat och dolat på. Jag måste seriöst överväga att gå ner i tid lite och bli ledig onsdagar. Vilken lyx det vore! :) Nä nu vankas det middagslagning, Maria och Marcus kommer hit! Har inte träffat Maria på två månader så ja det är helt enkelt på tiden! Förresten jag skulle gärna vilja äga dessa..eller i alla fall en :)

Min första VAB-dag

När vi hämtat Mika på dagis igår och kom hem innanför dörren så såg vi att hon hade torkade gula "skorpor" vid ögonen. Det gick såklart inte ta fel på vad det var. Efter en stund rann det rikligt ut ögonen och ena ögat blev dessutom rött. Trots det så var hon relativt pigg och glad under kvällen. Men imorse fick Mika inte ens upp ena öga då det var helt igengeggat. Så ingen förskola idag förstås och därmed en VAB-dag för mig. Nu tycker jag Mikas ögon verkar mycket bättre så vi får väl se hur det är imorgon. Eventuellt får Jocke vara hemma då.

Det är inte helt dumt med en ledig dag mitt i veckan. Jag har redan hunnit göra massor här hemma. Sånt som man inte hinner annars som t ex rensa kylen på gammalt skit. Gamla dressingar och öppnade glasburkar med innehåll som skulle ha kastats för länge sen. Nu är det i alla fall gjort! Ska fortsätta min produktiva dag om en stund, har en hel del på "to do" listan men först lite Mikamys framför Bolibompa och Mikas favorit Tant Lycra :)

5 april 2011

Buzzador: Nestlé Frutti Smoothie

Vi har genom Buzzador fått möjligheten att testa Nestlé Frutti Smoothie. Till en början gillade Mika inte smaken eller möjligen konsistensen men har succesivt vant sig för nu älskar hon den. Hon har däremot inte lärt sig att dricka med sugrör än utan dricker direkt ur förpackningen ur det lilla sugrörshålet :) Jag har själv smakat smoothien och tycker den är jättegod. Dessutom är den praktiskt att ta med och innehåller inget tillsatt strunt utan bara frukt.



Vill du också bli en Buzzador och få möjligeheten att testa olika produkter? Klicka på loggan nedan för att anmäla dig!


Söndag eftermiddag

I söndags blev hela familjen bjuden till Clara, Peter och Tobias på våffellunch. Så himlarns gott det var. De hade gräddglass och hemmagjord jordgubbssylt till, mums! Efter lunchen gick vi på en promenix och efter det gav vi barnen lite mellis och körde sen på Mediamarkt och K-rauta och spanade lite. Vi blev sen tvärhungriga och det blev pizza hos oss på kvällen. Tobbe och Mika busade på som aldrig förr. Gudars vad vi skrattade åt de små liven. Sammanfattar det hela som en väldigt trevlig söndageftermiddag med familjen Wäppling/Ekström!