30 juni 2011

Taxen och Mika

När Mika döptes fick hon bland annat en liten Briotax som har blivit väldigt populär på senare dagar. Det ser nästan ut som att hon medvetet rastar taxen ibland :)

Torsdagen

Idag har jag jobbat och Mika har varit på förskolan. Det gick rätt bra på jobbet men vid 14-tiden kände jag att det var dags att åka hem. Eller rättare sagt, jag hämtade Mika först innan VI åkte hem. Tog det lugnt en stund innan det blev dags för middag. Sen har vi varit i en lekpark alldeles i närheten och Mika blev som väntat skogstokig när vi skulle gå hem.





Efter lekstunden monterade Jocke in bilbarnstolen i demobilen han lånat hem. Vi försöker sälja vår bil och kikar därmed på andra alternativ. Sen drog vi iväg och det var tänkt att vi bara skulle till Tomtebo typ men vi hamnade tillslut i Täfteå hos familjen Ahlehjelm. Äntligen fick vi se deras fina hus och tomt! Täfteå är verkligen mysigt. Väldigt "ute på landet" men ändå så nära stan. Nu ser vi en halvrolig komedi på canal+ och ska väl gå isäng efter det. Det var torsdagen det..

Tur i oturen

Jag åkte och lämnade in datorn igår och idag ringde de från företaget och sa att hårddisken var totalförstörd. Så nu blir det att byta ut den plus att de installerar in Vista igen =2200 spänn mindre i börsen. Men det känns rätt okej. Det blir ju som en helt ny dator då gammalt skit som segat ned datorn försvinner. Sen är det bara att lägga in alla mappar med foton, dokument mm från den externa hårddisken. Sicken tur att jag hade det viktigaste där!
Published with Blogger-droid v1.7.2

29 juni 2011

Tokfia

Mika fullkomligen älskar gungstolen som finns i stugan i Luleå. Kan lova att det gungades en hel del i helgen.


28 juni 2011

Stapla klossar är kul

Mika diggar Gaga

Mika älskar verkligen Lady Gagas musik. Det beror väl på att det spelas en hel del Gagamusik här hemma :) Så snabbt hon hör musiken börjar hon dansa på sitt eget gulliga sätt.

På bättringsvägen

Jag och Mika blev som sagt krassliga i helgen och är det fortfarande. Igår var vi i princip helt utslagna med feber, snor i massor och hosta. Idag är det bättre. Febern är minimal men hostan och snorandet kvarstår. Så vi blir hemma imorgon med. På torsdag ska jag jobba och om Mika är halvkrasslig då så får Jocke vara hemma. Vore ju kul om Mika fick vara på förskolan en sista gång innan det är "sommarlov" för hennes del. Eftersom förskolan stänger och jag och Jocke jobbar nästa vecka så kommer farmor Doris ner hit för att sköta Mika. Väldigt tacksamt och smidigt både för oss och Mika. Veckan därpå börjar Jocke sin semester men jag jobbar ytterligare två veckor. Drygt som tusan men det får gå. Vi kommer endast hä två veckor tillsammans vilket såklart känns för lite men istället för att klaga ska vi verkligen ta vara på den tiden. Eventuellt åker vi ner till Göteborg och Uddevalla och hälsar på folk. Annars blir det förmodligen någon annat ställe vi besöker. Vi får se.

Jag ska lägga in bilder från kameran till Jockes dator så jag kan publicera lite bilder från midsommarhelgen. För trots all sjukdom så var det en mysig helg med trevligt sällskap och god mat och dryck.
Published with Blogger-droid v1.7.2

Datorkrasch

Igår föll min bärbara dator i golvet från soffan. Det var faktiskt inte Mikas fel utan helt mitt eget. Hur som helst så såg det ut som att det gick bra men sent igår kväll hakade datorn upp sig totalt och jag slog då av den "manuellt" så att säga. Tänkte inte mer på det förrän imorse då jag skulle starta upp den igen. Då gick det inte. Den startar men jag kommer inte in i windows. Har försökt allt och tillslut när jag gjorde en hårddisktest i bios så kom det upp ett FAIL-meddelande. Så förmodligen har hårddisken gått sönder alternativt att det är något som är glappt. Jag har inte säkerhetskopierat bilder sen i slutet av april men såg att jag har bilder i kameran som är från den 15:e maj. Så i värsta fall har jag förlorat några bilder mellen dessa datum. Så det är väl inte katastrofhemskt men lite jobbigt ändå. Förhoppningsvis är det bara något som är glappt som går fixa, håller mina tummar på det. Men nu när jag lix lämnar in datorn ska de få sätta in mer minne, byta fläkt och eventuelllt hårdisk då. En liten renovering är nog inte så dumt ändå.

Ja vitsen men det här inlägget var egentligen bara att påminna er om att säkerhetskopiera era bilder och andra viktiga dokument! Snabbt händer det något och allt försvinner!

26 juni 2011

På väg söderut

Just nu sitter vi i bilen på E4an mot Skellefteå. Vi stannar till hos mina föräldrar några timmar innan vi åker hem till Umeå. Jag och Mika är superförkylda. Snoriga och hostiga. Igår var jag helt däckad och febrig. Sov till och med någon timme på dagen, något jag verkligen inte gör annars. Idag känns det lite bättre men långt ifrån bra. Får se hur vi mår imorgon. Mika äter sin sista dos penicillin idag sen hoppas vi att svinkopporna aldrig visar sig igen. Det vore ju även kul om förkylningen kan försvinna så hon blir helt frisk inför nästa förskoleinskolning som är i mitten av augusti.

Skickat från min HTC

25 juni 2011

Nu i ro, slumra in..

i bädden så fin, som en blomma på äng, i gungande säng...

Sov gott lillhjärtat, mamma älskar dig så!
Published with Blogger-droid v1.6.8

Sötkusinerna

Mika och Holger är så söta och snälla med varandra. Det är så kul att se hur den ena påverkar den andra och hur de samspelar. Hoppas att de fortsätter vara lika goda vänner i framtiden men det återstår ju att se förstås :)

Skickat från min HTC

24 juni 2011

Sol på midsommarafton

Ja det fick vi i alla fall här i Luleå. Men det har varit koppiöst fuktig luft här och helt vindstilla, lite sådär klibbigt väder. Nu har vi just ätit en jordgubbstårta som jag slängde ihop tidigare och innan dess grillad älgfile. Herre gud så gott! Vi har haft en väldigt bra midsommarafton med en massa fokus på de små söta kusinerna som just nu sussar så sött efter allt bus. Jag är helt slut jag med. Blir nog inte toksent ikväll. Happy midsommar!!
Published with Blogger-droid v1.6.8

23 juni 2011

Sneakpeak

Så här ser balkongen ut för tillfället. Golvet är färdiglagt och vi har ställt tillbaka den lilla cafégrupp vi har i brist på övrigt möblemang. Vi har inte bestämt oss än för vad vi ska köpa istället så den får duga helt enkelt. Ska köpa lite "grönt" också tänkte jag men ställde ut två krukväxter tillsvidare. Har två zinkkrukor där jag nog ska plantera ett litet träd av något slag, typ citrus eller oliv kanske. Plus en massa zucculenter, murgröna och annat fint. Balkongen är alltså långt ifrån färdiginredd och det blir nog ett roligt projekt att färdigställa den.

Just nu sitter vi i bilen och har inte alltför länge kvar tills vi är hos mina föräldrar. Imorgon åker vi vidare till stugan i Luleå där Jockes familj är. Blir kul att träffas och framför allt att barnen får leka med varandra. Vädret blir nog inte så bra men det kvittar faktiskt. Sällskapet är viktigare!

21 juni 2011

The last body

Ja det lät ju som en dålig titel på en kass skräckfilm men det var inte riktigt det jag var ute efter. Näe jag syftade på att den jättesöta body, som Mika fick av Theo sist vi sågs, blir hennes sista. Lite sorgligt på något vis. Ännu ett bevis på att liten har blivit stor.
Published with Blogger-droid v1.6.8

20 juni 2011

Inglasning klar

Idag blev inglasningen till balkongen äntligen färdig! Så ikväll har jag putsat fönster som en galning. Nu ska jag bära upp träplattorna så vi kan lägga golvet imorgon. Sen börjar projektet med att inreda det extra rum som vi faktiskt fått i och med inglasningen. Vi skulle vilja ha någon typ av lougemöbel i såndär vädertålig rotting som är så populär just nu. Antingen en soffa eller möbelgrupp av något slag. I mån om plats förstås. Sen får vi tänka på att vi ska flytta till annat boende och att denna möbel även passar där. Men det blir nog inga större problem då vi kommer ha både balkong och uteplats i nästa lägenhet. Nä, åter till fixandet!
Published with Blogger-droid v1.6.8

18 juni 2011

Sjusovare delux

Mika vaknade igen vid åtta igår så vi kom inte isäng förrän vid elva, halv tolv. Det resulterade i att vi idag vaknade klockan kvart över tio. Tror det var välbehövlig sömn faktiskt. Så nu har vi just ätit frukost till lunch kan man säga :) Jocke har åkt iväg för att hjälpa en bekant. Jag och Mika ska nog ta det lugnt en stund innan vi åker dit Jocke är.

Published with Blogger-droid v1.6.8

17 juni 2011

Mor och dottermys

Mika har varit rätt slut idag men vi har trots det måsta uträtta några ärenden. Bland annat besök på Apoteket, förskolan,mitt och Jockes jobb. Mika blev så trött efter middagen så hon somnade och sov till 20 så vi får väl se när vi somnar ikväll hehe. Ingen större fara, det är ju helg och dessutom behöver hon säkert vila mycket. Pappan i familjen är på jobbfest så vi får väl se när han kommer hem. Det blir väl relativt lugnt i helgen med tanke på Mikas hälsotillstånd. Men en tripp på Mariedal blir det nog och då för att hämta Jockes nya cykel. Sen får vi se vad helgen bjuder på!
Published with Blogger-droid v1.6.8

Dumma bakterier!

Mika har fått svinkoppor igen. Vi har just varit på hälsocentralen och fått det bekräftat. Det började i veckan med en liten prick på ögonlocket men nu har hon fått ännu mer vid ögat och på magen. SUCK! Vidare blir Mika aldrig frisk från sin förkylning och imorse vaknade hon dessutom med 38 graders feber. DUBBELSUCK. Så nog har hon något virus i kroppen alltid som inte vill försvinna riktigt. Då är det inte heller så konstigt att svinkopporna tar chansen att "komma tillbaka". Vi har fått mer penicillin utskrivet och trots att det känns helt vansinnigt att ge henne ytterligare en kur så är det samtidigt det enda som hjälper. Sist blev vi tvitt dom på bara några dagar. Så Heracillin here we go again!

16 juni 2011

Stor bloggsvacka

Bloggandet har helt kommit av sig. Vet inte riktigt hur då jag tycker jag bör ha tid men tydligen inte :) Annars så är läget bra, imorgon är det ju fredag så det kan väl knappast bli bättre :) Jag lovar att återkomma inom kort. Tills dess kan jag berätta att våra fina vänner Daniel och Theresia utökade igår kväll barnaskaran med en liten tjejja! LYCKA ♥


10 juni 2011

Spontan picknick

Fredagskvällen blev väldigt trevlig då vi bestämde oss för att följa Daniel och Kicki på picknick inne i stan. Så jag och Mika gjorde oss i ordning, tog bussen in till stan och mötte upp Jocke på Ica Gourmet. Där plockade vi ihop sallad, kyckling och lite annat gott och gick till rådhusparken tillsammans med Kicki och Daniel. Där satt vi i ca två timmar innan det var dags att åka hem igen. Verkligen jättehärligt att sitta och svalka lite i skuggan och bara njuta av god mat och trevligt sällskap!

Bad på balkongen

Slutade strax efter två idag och när jag hämtade Mika på förskolan så sprang många av barnen omkring i bara blöja. Såg som roligt ut :) stackars små barn i denna värme. Även många äldre som har det jobbigt just nu. Blir väldigt påtagligt när man jobbar inom vården.

Vi håller till på balkongen just nu och jag tog fram och fyllde flexibadet för att coola ner Mika lite. Barnpoolen med UV-skydd är i Öris. Kanske får köpa en sån där minipool att ha på balkongen. Nä nu blir det vätskekontroll!

Published with Blogger-droid v1.6.8

9 juni 2011

Mamma på vift

Ja det blev ju en alldeles strålande tripp till huvudstaden och dess förorter. Jag åkte som sagt på fredagmorgonen klockan 10. Jocke och Mika skjutsade mig till flyget och jag ljuger om jag inte säger att det var rätt smärtsamt att lämna dom. Jag har blivit så himla känslig på sistone och Mika var ju dessutom krasslig och det gjorde förstås saken inte bättre. Nåja iväg kom jag. Strax efter 12 var jag på T-centralen och där mötte Anna upp mig. Vi åt en köttig lunch och sen blev det shopping för hela slanten. Efter lite väskstrul (glömde den inlåst på tcentralen) med tillhörande t-baneåkande fram och tillbaka samt bussåkning kom vi äntligen till Älta och till Anna och Anders lägenhet. Där bjöds det på grillat och rosé. Mums!

Min favorit butik nummer 1, MIQUE :)


Ny haklapp åt Mika


Passade på att köpa "limited edition" kaffekapslar till Nespresson. Kändes rätt lyxigt att göra det över disk istället för att beställa över nätet.


På lördagen blev det ytterligare en shoppingrunda med Anna innan jag kramade henne hejdå och gick vidare till mina vänner Cissi och Simon som bor nära Slussen. Där var också Elin och Sara, mina fina vänner som annars bor i Norge. Det blev en hel del prat, smink och fix innan vi alla gick mot gamla stan och våra gemensamma vänner Göran och Johannas födelsedagsfest. Festlokalen var nere i en källare, grottlikt med kandelabrar tända överallt. Verkligen hur mysigt som helst! Där bjöds det på en massa goda tilltugg och gott dricka. En riktigt glad överraskning som vi alla fick reda på var att Göran och Johanna gift sig dagen innan. Vilken perfekt tajming :) Det var i alla fall en riktigt trevlig kväll! Vid halv två åkte jag, Göran, Johanna och alla presenter i taxi till deras lägenhet i Solna. Där fick jag bevittna en nattlig presentöppning till klockan halv tre innan vi sa godnatt. Dagen efter tillbringade vi i Solna centrum och senare på kvällen kom Cissi, Simon och lilla Bianca och hälsade på. Oj vad jag längtade efter Mika den kvällen. Helt klart Biancas fel :)


Magnus och Karin, Cissi och Simon

Elin och Thomas samt fina Sara




Festvåningen "Källaren Stralsund Anno 1502" med anor från 1300-talet och med en dokumenterad historia som Stockholms äldsta värdshus.


Det fina GIFTA födelsedagsparet


Halvtrött Anna

Sötaste Bianca

Sen på måndag eftermiddag åkte jag hem och möttes av världens gladaste unge på flygplatsen. Ja när hon väl kände igen mig :P Sammanfattningsvis så har helgen varit kanon! Jag känner att den gav mig ny energi och glädje som räcker länge! Tack alla inblandade för en rolig helg och utlåning av sovplats! ♥

Bloggtorka delux

Oj vad jag inte prioriterar bloggandet just nu. Det finns så mycket annat att göra än att sitta inne vid datorn. Typ som att försöka överleva i värmen. Jag vet, jag ska egentligen inte klaga men för min del är det alldeles för varmt. Det kunde väl åtminstone fläkta lite? Inne på kontoret är det fruktansvärt. Jag ska prata med min chef imorgon om en sån där flyttbar luftkonditionering. Det hade gjort susen!

Hemma är det tyvärr inte svalare heller då fönstren i lägenheten är i sydvästläge och solen ligger därmed på nästan hela dagen. Vi fick dessutom balkongen inglasad för någon dag sedan och där går det nog basta om man har (o)tur. Just nu känns inglasningen rätt lönlös eftersom vi öppnar upp den hela tiden. En sval eller regnig dag känns den nog mer användbar. Nästa vecka ska de sätta plåtarna mot golvet och väggarna så inglasningen blir "tät". När allt är klart kan vi lägga ut trätrallen vi köpt samt köpa lite grönt och sånt!

Jag ska självklart uppdatera lite om Stockholmsresan som var otroligt kul! Det var helt klart välbehövligt att komma ifrån lite. Men sen var det förstås underbart att komma hem till sin älskade familj igen! Vilken lycka!


Roligare att vara ute än inne när vädret tillåter

6 juni 2011

På väg hem

Är just nu i luften på väg mot Umeå. Saknar mina fina där hemma och det ska såklart bli helt underbart att komma hem igen! Tills dess är det inte dumt med gratis WiFi anslutning på planet :)

Skickat från min HTC

4 juni 2011

Jag har det bara bra här nere! Jag och Anna sitter nu på bussen på väg in till stan. Gårdagen bestod i en hel del shopping och det lär väl bli något liknande idag :) umgås ju med shoppinggurun nummer ett :P

Efter stan ska jag möta upp Elin och gänget hos några bekanta som bor vid slussen. Därifrån blir der nära att gå till festen som är i gamla stan.

Här är förresten en bild på mitt hår. Ostylat dock. Det blev lite väl kort men det gör inget. Nu är det fräscht i alla fall och det är huvudsaken!

Nu ska vi snart hoppa av bussen! Följ min Twitter för mer kontinuerliga uppdateringar! Kram
Published with Blogger-droid v1.6.8