30 september 2011

Nytt husdjur

Idag har vi hämtat vårt nya "husdjur". Jag har spanat in denna design "puppy" från Magis väldigt länge och kände att det var dags att slå till. Vi kommer aldrig att skaffa en riktig hund så därför får denna pryda vårt hem istället. Mika blev väldigt förtjust i puppyn så jag antar att den kommer hamna i Mikas rum i den nya lägenheten.








Action på jobbet

Imorse när jag kommer gående mot jobbet så står det en karl utanför ena fönstret. Halvblind som jag är på långt håll så ser jag inte att glaset i rutan är krossat förrän jag kommer närmare. Jag förstår snabbt vad som hänt och när jag kommer in på kontoret möts jag av Pernilla som bekräftar att vi haft inbrott. Huvvaligen vad det hann snurra till i mitt huvud innan Pernilla säger att de tagit alla våra telefoner. Snabbt därefter börjar vi prata om bilarna och inser att alla reservnycklar till bilarna är stulna och dessutom två nya bilar. Situationen kändes då lite mer allvarlig. Alla behöll dock lugnet och vi kunde lösa bil- och telefonproblemet genom att några ur personalen tog sina egna bilar + att alla har använt sina privata telefoner idag. Det har jättebra men det har varit sjukt mycket annat praktiskt att fixa. Polisen kom med en patrull på morgonen och tog upp anmälan. Vidare kom polisens tekniker som har undersökt lokalen. Det kändes som ett CSI-avsnitt när de gick omkring med sina "redskap" och försökte säkra spår. När något sånt här händer så är det ändå otroligt hur bra alla (samm)arbetar för att lösa alla "problem" som uppstår. Trots att situationen känts bitter så har alla visats sig från sin positiva sida och ställt upp 100%-igt. Det är vad jag kallar teamspirit.


Update: en kollega ringde just. De har ikväll sett en av de stulna bilarna köra runt i stan utan lysen och full med folk. Alltså det är en stripad (reklam) bil de kör omkring med. Vilka nötter.. de är nog snart fast!

28 september 2011

Glädjebesked

Min vän Amanda och hennes Anton blev igår kväll föräldrar en bedårande liten tös som fått namnet Ebba. Amanda skickade ett mms ikväll och lilla Ebba är så söt med sin mörka kalufs :) Vilken glädje!! Längtar tills jag får hålla det lilla livet!


Annars så har det varit full rulle på jobbet som vanligt. Vi har haft ett marknadsföringsmöte idag om hur vi ska synas mer i Umeå. Det blir intressant att se vad slutresultatet blir av det. Ikväll har jag varit och tränat en sväng. Blev Bodypump och Core. En riktigt bra kombination faktiskt!


Imorgon blir det en spännande dag. Efter jobbet ska vi åka och kika i vår nya lägenhet. Det kommer bli en kort information på plats där och sedan ett längre möte på kvällen om allt möjligt som hör till köpet av lägenhet, inflyttning osv. Dessutom är det samtidigt (typiskt nog) föräldramöte på förskolan. Så då har vi löst det så att Maria och Marcus kommer hit på middag och sedan får de sköta Mika medan jag och Jocke går på var sitt möte. Ja om nu Mika tillåter det :) Nämen det ska nog gå bra tror jag. Det är verkligen hög tid att vi börjar lämna bort henne.


Avslutar med lite "random" bilder. God natt.



Mika testar 3D glasögon på Mediamarkt sam en trehjuling på Sporthuset



Redo för höstrusket


Att stapla och sätta saker på huvudet är fortfarande en favoritsysselsättning

27 september 2011

Fullspäckad tisdag

Eftersom Mika fortfarande var halvkrasslig igår så hängde hon med mig på jobbet nästan hela dagen. Det går faktiskt himla bra att ha henne där. Att se Bolibompa på datorn, äta frukt och rita underhåller bra. Mika går även omkring och hälsar på folk. Personalen och då speciellt Karro och Pernilla, som är Mikas favoriter, är också duktiga på att underhålla.


Idag har Mika varit på förskolan men bara halvdag. Jag hämtade henne redan vid elva eftersom vi hade tid på bvc efter det. Där var det vanlig vikt- och längdkoll, läkarundersökning och vaccination. Nu är lillstumpan hela 80 cm lång och väger ca 11,1kg. Läkarundersökningen gick bara fint. Sprutan däremot var ju inte så roligt men snabbt var det glömt. Vi diskuterade även kattallergi med tanke på att Mika aldrig riktig blir helt 100% frisk. Så nu har vi en remiss till barn där de ska kolla upp eventuell allergi. Jag hoppas verkligen inte Nova är problemet. Hon är visserligen av allergivänligare ras (sibirisk) men det behöver inte betyda att Mika faktiskt tål henne. Jocke är allergisk men han har inga problem med Nova. Jag hoppas verkligen inte att Mika är allergisk. Jag vet vad vi måste göra då men jag vill inte ens tänka tanken på det än..

Glad tjej som inte ville lämna lekhörnan på bvc
Efter bvc åkte vi hem och tog vagnen upp på mitt jobb istället. Mika somnade som en stock och sov hela 2,5h. Perfekt för då hann jag fixa en hel del på jobbet. Vid tretiden vaknade Mika och då vandrade vi hem och började med middagen. Ikväll har vi även varit ut och cyklat, varit på strömpilen en kort sväng och gungat i lekparken på hemvägen. 


Gungeligung


Eftersom jag har träningsfri kväll så är det soffhäng som gäller framför Idol. Sen blir det nog en relativt tidig kväll. Är trött efter en fullspäckad dag. 

25 september 2011

Träning v.38

Veckan inleddes med "Linas combo" dvs Cykling 40 + Indoor Walking 40. Vidare körde jag Core + Cykel 40 på onsdagen. Jag brukar nästan alltid träna på torsdagar men Jocke hade fackmöte så då blev det ingenting. Istället körde jag Bodypump idag och kan sammanfatta veckan med tre träningstillfällen. Eller rättare sagt fem träningstillfällen på tre dagar :) Trots att det "bara" blev tre dagar denna vecka så känner jag mig nöjd. Jag måste tillåta mig själv att tycka att det räcker gott och väl. Allt för att det inte ska spåra ur...

Mysig lördagkväll

Igår kväll åkte jag och Clara till Station för lite gofika och prat. Ca fyra timmars prat och riktig god chockladmoussekaka med chailatte gjorde verkligen min lördagkväll. Tack vännen, det gör vi snart om!

Published with Blogger-droid v1.7.4

24 september 2011

IKEA någon?

Nästa söndag dvs den 2/10 finns det möjlighet att åka till IKEA över dagen. Det är min arbetskompis Pernilla som dragit igång det hela och det finns många platser kvar i bussen. Resan kostar 250kr tur/retur och avgår från kajen 07.00. Bussen beräknas vara tillbaka i Umeå vid 19-tiden på kvällen. Jag tänker själv åka, mest för sällskapets skull och för att göra någonting kul. Anmäl gärna intresse här på bloggen om ni är sugna! :) 



Redo för kylan

Mika fick förra året en jättefin Luhtaoverall av sin farmor Doris. Då var den för stor och jag var lite orolig över att den skulle bli för liten till denna vinter. Men som det ser ut nu så bör ju overallen bli perfekt i vinter! Om hon inte får ett "växryck" det vill säga :)


 
 

Published with Blogger-droid v1.7.4

23 september 2011

Lillhjärtat

Det går inte sova annat än gott när man få se sin lilla skatt sova så sött. Natti natt..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Kontraster

Jag kan inte motstå att lägga ut jämförelsebilder på vår lägenhet (övre bild) och grannens..


Hall



Matplats



Kök



Vardagsrum 



Sovrum




Badrum



Vardagsrum



 Balkong



Vår lägenhet är inte alls märkvärdig men visst ser den lite roligare ut än grannens? Fotograf, kamera och väderlek gör otroligt mycket men nog tycker jag att möbler och inredning spelar roll också för hur man känner för en lägenhet. Ett första intrycket kan nog faktiskt betyda rätt mycket, så känner jag i alla fall.

Kan tillägga att lägenheterna är identiska MEN vi har kostat på den lite mer då vi installerat diskmaskin, satt dimmer i uttagen, satt upp duschvägg, handdukstork och bytt takarmaturer i badrummet. Vi har även "tagit ner" tvättpelaren och gjort badrummet mer praktiskt med en bänk och hylla. På balkongen har vi lagt trätrall som givetvis får följa med i köpet.

Färdigt utvändigt

Jag jobbade på Tomtebo på morgonen och passade då på att svänga förbi bygget av vår nya lägenhet. Nu är huset färdigteglat. Jag är glad att vi slipper den rödrostiga färgen som börjar en våning ovanför oss. Istället får vi en dassig gråbeige färg på teglet och det vette väl tusan om den är bättre egentligen :) men ja blir nog bra! På väggen vid balkong och altan är det vit liggande träpanel. Det blir fint. Balkongglaset är frostat med undantag för glaset framför balkongdörren som är klarglas. Nästa vecka ska vi få komma in i lägenheten och kika hur långt de hunnit invändigt. Spännande!

Published with Blogger-droid v1.7.4

Jobb vs VAB 0-3

Det blir en tredje VAB-dag denna vecka och ingen förskola för Mika idag trots allt. Idag är hon verkligen krasslig om vi jämför med igår. Hon har hostat och harklat sig under morgonen och är tät i näsan. Så personalen på föris hade rätt omän det var svårt att tro igår kväll. Jocke får stanna hemma idag. Jag hade gärna gjort det men har alldeles för mycket att göra på jobbet.

Published with Blogger-droid v1.7.4

22 september 2011

En inte så rolig händelserik dag

Hej å hå, vilken dag på jobbet. Den har minst samt varit innehållsrikt. Men kanske som mest i slutet av arbetsdagen. Klockan tre när jag är på Mariehem och jobbar idag så ringer de från förskolan och säger att Mika har varit hängig och grinig halva dagen. De ringer alltså och berättar detta typ en timme innan jag ska hämta henne. Jag sa att jag skulle komma så snabbt jag kunde och en halvtimme senare är jag på plats. Mika sitter i vagnen och visst ser hon lite vissen ut men skiner upp som solen när jag kommer. Personalen hade kollat tempen men ingen feber. De säger att hon varit lite missnöjd och ledsen, men ätit och sovit bra. Jag tänker inte så mycket mer på det utan packar ihop och önskar trevlig helg eftersom jag antar att Mika är så pass sjuk att hon ska vara hemma under fredagen. Men grejen är att hon inte alls visar sig vara speciellt sjuk. Vi åker till mitt jobb och där är hon hur pigg och glad som helst under den timme vi är där. Samma sak har det varit här hemma ikväll. Hon har härjat på som hon alltid brukar. Det känns som att bara för att Mika, som annars är en glad, snäll och nöjd tjej, har en "sämre" dag så konstateras det direkt att hon är sjuk på något sätt. Vi tycker absolut inte att hon är sjuk nog för att vara hemma men tydligen tycker ju personalen på förskolan det. Och om så är fallet så måste vi ju respektera det, eller? Men ett som är säkert är att om Jocke är hemma imorgon med Mika så vore det att mygla med ersättning. Ja, vi får se vad som händer.


Som grädde på moset av dagens händelser så får vi ikväll veta att han som bor i 2:an ovanför oss ska sälja sin lägenhet. Den är alltså identiskt i planlösning med vår lägenhet och ligger ute på Hemnet för 30 tusen kronor mindre i utgångspris än vår lägenhet. Snacka om S U R T!


Jaja nu har jag varit tillräckligt negativ för idag. Jag antar att allt ordnar sig tillslut, det brukar göra det :) För att lätta upp stämningen lite så sitter jag just nu och skrattar till "Monster till svärmor". Jo jag är lite töntig men jag tycker faktiskt den är lite småkul. Speciellt Ruby, hon är ju bara för himla skön! :P

20 september 2011

Intensiv dag och vilokväll

Oj vilken intensiv dag på jobbet. Jag har knappt varit på kontoret idag känns det som. Då var det himla skönt att komma hem och veta att jag inte behövde träna ikväll utan att det var vilokväll som stod på schemat. Ja vilokväll innebär förstås inte att man frias från hushållssysslorna. Jag har plockat, tvättat och donat ändå. Jocke var snäll och åkte och handlade. Han har för övrigt varit hemma med Mika idag. Hon har hostat och snorat och haft lite feber. Tempen går väldigt upp och ner. Vet inte om det är örontermometern eller Mikas termometer som fått fnatt. Jag tror fortfarande att det är tänderna som är på gång som stället till det. Får se hur det är imorgon, hon blir säkert hemma då också.



Mikas nya "hobby" är att ta bort ludd mellan tårta. Det är nästan på gränsen till maniskt beteende då hon är väldigt noggrann:)

Igår var jag och tränade "Linas combo". Jag kallar den så eftersom det var hon som peppade mig förra måndagen att prova Cykel 40 samt Indoor Walking 40 efter varandra. Den combon gick bra även denna måndag. Hyffsat bra instruktör med bra musik. Imorgon blir det Core + Cykel 40. Blir kul då jag vet att det är en bra instruktör som håller i båda passen. Hoppas någon vill hänga på :)

IKSU sport 16:30 - 17:00 Core Control Rom Åkerlind Ida 8 / 85  
 IKSU sport 17:00 - 17:40 Cykel 40 Madrid Åkerlind Ida 8 / 80  

18 september 2011

Träning v.37

Veckan inleddes med Cykel 40 samt Indoor Walking 40 tillsammans med Lina. Det är mycket tack vare henne jag ens tog mig igenom båda passen. Jag behöver lite pepp och "press" utifrån för att kunna prestera har jag märkt. På tisdagen blev det vilodag, en välbehövlig sådan. På onsdagen drog jag iväg och körde Core samt Bodypump. Riktigt dåliga pass och jag var inte alls motiverad. Dessutom var det för sent på kvällen för mig att träna. På torsdagen ville Pernilla ha med mig på ett  IW-pass så jag ställde upp. Tyvärr var det dålig trancemusik hela passet men jag tog ut mig rätt mycket ändå. Fredag och lördag har varit vilodagar och idag söndag blev det Bodypump. Ett grymt bra pass med en riktigt härlig instruktör! Henne ska jag komma ihåg :) 

Helgen

Bortsett från att ingen kom på lägenhetsvisningen igår så har vi haft en bra och trevlig helg. Mamma och pappa har som sagt varit här. Mamma hade facklig fest här i stan på fredagskvällen så jag och Mika umgicks med pappa. Vi åt baconinlindad kyckling fylld med Bonjourost (grekisk viklök) och såg sen Idol. Jocke åkte räkbåt med sina arbetskompisar så han kom inte hem förrän på natten. När vi vaknade på lördagsmorgonen tassade jag och Mika ner till övernattningslägenheten och gratulerade mamma på födelsedagen. Hon fick en HTC telefon av pappa och ett presentkort på Popshop av oss andra. Lördagen bestod mest i städning för vår del. Mamma och pappa var snälla och hjälpte till samt skötte Mika. Efter visningen åt vi pizza till middag innan mamma och pappa åkte hem igen. Tio poäng till Robertos.

Idag har vi inte gjort mycket alls. Jag hade lite "lingonveckaont" i mage och rygg i morse och när det blev bättre på eftermiddagen ryckte jag upp mig och åkte till IKSU och tränade Bodypump. Körde ovanligt hårt idag och efter passet kände jag mig stolt över att jag orkat så pass mycket. Skön känsla!


Mika har förresten inte varit helt kry denna helg. Hon blev på fredagskvällen väldigt snorig och igår på morgonen så kände jag på hennes panna av en slump och tyckte då hon var lite varm. Tänkte inte mer på det eftersom hon inte visade några tecken på att vara krasslig. Efter att Mika sovit på eftermiddagen kollades tempen och den visade då 38,5. Idag var hon nästintill feberfri på morgonen och snorandet är i stort sett borta. Det är väldigt svullet i munnen så det är nog ännu fler tänder på G.



Bokläsning innan sovdags

Lägenhetsvisning

Igår var det alltså visning av lägenheten. Vi steg upp tidigt och började städa. Mamma och pappa var här och de hjälpte till med att bland annat putsa fönster och underhålla Mika. Städningen gick väldigt smidigt tack vare deras hjälp. Strax innan tre lämnade jag (som gjorde sista piffet) lägenheten skinande ren och fin. När vi sedan återvände fick vi veta att INGEN varit och tittat på lägenheten. Snacka om trist. Tydligen hade mäklaren upplevt samma sak under dagen då han haft flera andra visningar där ingen kom. Så det var nog inte bara vi som blev besvikna igår. Trots att det såklart känns jättesurt så får vi se det positivt, lägenheten blev ju klinisk ren i alla fall :) Hädanefter blir det bokade visningar. Då behöver vi i alla fall inte leva i ovisshet och städa i onödan (om man nu kan det). Jag är förstås lite orolig att lägenheten aldrig blir såld men samtidigt har jag svårt att tro det. Bara att fortsätta hålla tummarna..


17 september 2011

God natt lördag

Är helt slut efter dagens bravader så jag bloggar mer imorgon istället. Blir att spela lite Wordfeud innan jag somnar i vår nyss renbäddade säng. Lovely.

Published with Blogger-droid v1.7.4

15 september 2011

Veckans i-landsproblem

Sitsen till vår toalett har länge haft en spricka i sig som inte har påverkat själva funktionen. Men för någon vecka sedan hände det något som gjorde att jag fick psykbryt på sitsen och det resulterade i att det just nu bara är underdelen kvar på toaletten. Och den sitter knappt fast. Man får liksom balansera lite. Nu är det så att vi har visning av lägenheten på lördag och innan dess hade det suttit fint med en ny toalettsits. Så Jocke har idag jagat runt och letat efter en likadan eller en liknande. Den enda passande han hittade var såklart en originalsits för femhundra(!) jävla spänn. Det finns alltså ingen billig universal som passar surt nog. Jag förstår inte hur en sådan oskön, tunn och hård sits kan kosta så mycket?! Vi har en svart "finare" sits i förrådet sen tidigare som till och med var billigare men den passar tyvärr inte formen på denna eminent skapade toalett. Ja och nu till grädden på moset, originalsitsen vi förmodligen blir tvungna att köpa är slut. Så jag antar att det blir att snickra ihop den vi redan har och hoppas av ingen på visningen vill undersöka toasitsens stabilitet. För då lär dom bli besvikna.

14 september 2011

Slut i kropp och knopp

Jag kan inte säga att jag haft det körigt på jobbet och att det skulle vara därför jag har känt mig trött idag. Det måste nästan vara vädret som påverkar. Att få se lite sol hade inte skadat. Efter middagen ikväll var jag inte heller motiverad till att åka på IKSU. Men jag bet ihop och åkte dit ändå och genomförde Core samt BP-passet. Trots att det var riktigt dåliga och opeppande pass så gjorde jag mitt bästa utifrån dagsformen. BP-passet var inte bra. För det första var det inte det nya passet, dessutom var det lite folk, låg musik och en rätt tråkig instruktör. Jaja, nu ska jag inte gnälla mer. Jag kan däremot konstatera att jag inte bör träna så sent som jag gjorde ikväll. Jag hinner bli alldeles för bekväm hemma och tappar lätt motivationen inför pass som är sent på kvällen. Imorgon ska jag köra IW med Pernilla strax efter klockan fem. Det är en mer lämplig tid och dessutom har man hela kvällen till förfogande efteråt. Nu är det godnatt!

13 september 2011

Slapparkväll

Åh så skönt med en helt ledig kväll. Inga måsten. Eller en bunt kläder har jag minsann tvättat plus att Jocke har duschat och "fönat" katten och det var faktiskt rätt nödvändiga åtgärder. Men annars har vi mest slappat i soffan. Mika blev toktrött vid halv åtta och somnade direkt hon landade i sängen. Så skönt med några timmar "egentid" på kvällarna numera.

Trött kisse vilar på mattes fot

Imorgon är det dags för träning igen. Jag har bokat in följade pass:

On 2011-09-14
IKSU sport19:15 - 19:45 Core ControlParis3 / 150 
IKSU sport20:00 - 21:00 BodypumpParis7 / 105
 

Ser fram emot att köra det nya BP-passet igen! Nu ska jag ta och göra mig klar för sängen. Är riktigt trött. Kanske är vädret. Helt galet vad det regnar fortfarande. Hoppas på bättre väder imorgon!

12 september 2011

I made it!

Lina peppade mig till att köra Cykel 40 + Indoor Walking 40 ikväll. Jag var riktigt skeptiskt efter middagen om jag ens skulle orka mig på IKSU då jag kände mig rätt slut efter gårdagens pumppass. Men jag packade ihop min väska och åkte dit för att åtminstone genomföra cyklingen i alla fall. Efter cyklingen  kände jag mig slut men skam den som ger sig. Jag körde även IW passet. Guud vad jag kände mig nöjd då vi slutligen "nått sista toppen" på IW:n och det enda som återstod var nedvarvning och stretch. Imorgon blir det vilodag. Det ser jag fram emot :)




11 september 2011

Micke och Milla på besök

Min bror Micke och hans sambo Camilla har varit här hela helgen. Himlarns trevligt. Igår var vi en sväng på stan och det var så sjukt mycket folk där. Gjorde ett besök på Stadium där jag tillslut hittade en sportbh efter att ha testat 10-12 stycken. Tur att Camilla var med annars hade jag gett upp. Efter lite strosande i utvalda butiker åkte vi vidare till Strömpilen. Där blev det ett byxköp för mig. Mycket nödvändigt eftersom jag inte äger ett enda vettigt par. 


Idag har vi varit på Sporthuset och Mio. Köpte nya träningsbyxor och ett svart överkast. Ja inte på samma affär då. Överkastet har jag spanat på förut på Mios fyndavdelning. Men då jag har tyckt, att priset för att vara "fynd", överstiget min budget. Idag däremot, hade jag en bonuscheck på 250kr så då blev köpet i rätt kurs för min börs :) Ja några inköp blev det i helgen. Jocke har inte köpt en pinal. Det var helt enkelt "min" tur :)


Hur som helst har helgen varit hur bra som helst med en massa gott ätande (jo jag får unna mig på helgen), vin och inte minst trevligt sällskap. Mika har njutit hela helgen över av Mi-kke och Mi-jja busat och gosat med henne.