30 oktober 2011

Tandborstning

Jag vet inte hur det är för andra men här är det lite av en kamp när vi kommer till tandborstning på Mika. Förut var det i princip helt omöjligt att borsta tänderna, hon blev helt rabiat och vi fick hålla i henne hårt. Nu har det blivit bättre men det är ändå inte tokbra. Det är främst på kvällen hon opponerar sig och det är nog mest för att hon vet vad som väntar härnäst, god natt alltså. På morgonen går det bättre. Eftersom Mika inte äter något innan förskolan så brukar jag låta henne borsta lite själv på morgonen. På kvällen är det förstås viktigt att hjälpa till så att gaddarna blir borstade bra. Min mamma är tandsköterska och hon har dragit några skräckexempel genom åren om jag säger så.. Hon borstade mina och brorsans tänder i flera flera år och vem vet, det är kanske därför jag inte haft några hål hittills :)

Published with Blogger-droid v1.7.4

Tidiga söndagsmorgon

Mika vaknade halv sju (efter omställning av klockan) och till skillnad från igår så somnade hon inte om. Så nu är hela familjen vaken och myser en stund i sängen framför Bolibompa innan det är dags att stiga upp och göra frukost. Varma mackor står på menyn, mums!

Published with Blogger-droid v1.7.4

29 oktober 2011

Snabbvisit på Sagovägen

När vi lix passerade Tomtebo idag så svängde vi förbi vår kommande lägenhet på Sagovägen och kikade hur det såg ut på bygget. Nu känns det som att det börjar dra ihop sig när de asfalterat, lagt sten och byggt carports. Invändigt är lägenheterna i stort sett klara, vi ska på besiktning om två veckor och det är i princip på dagen en månad före inflyttning. Det är inte länge kvar nu.. 

Vår altan mot innergården. Vi antar att trallen ska flyttas mer åt vänster. Vidare verkar det bli någon form av skärmvägg. Hur det kommer att se ut återstår att se :)

Jättefin carportslänga
Vår carportplats till vänster 
Superbra och framför allt rymliga förråd längst in.

Längtar till våren och sommaren då allt det bruna runt altandelen blivit grönt.


Besök i lekparken

Vi har varit i den nya lekparken på Tavleliden idag. Den är verkligen jättefin och nästa sommar lär det bli många cykelturer dit. Känns lyxigt att vi kommer ha två "äventyrslekparker" på så pass nära avstånd. Ena ser vi till och med från vår (nya) lägenhet :)





Sovmorgon

Här har vi har fått sova till kvart över nio så här på lördagsmorgonen. Mika vaknade vid sju och då tog jag henne till vår säng i förhoppning om att hon skulle somna om och det gjorde hon. Underbart, nu är vi utvilade till max! Vi tänkte åka och bada men då Mika är snorig så blir det inget badande. Vi får helt enkelt se vad dagen bjuder på! Nu vankas sen frukost!

Published with Blogger-droid v1.7.4

28 oktober 2011

Lite blandat

I veckan har jag hunnit vara på bodypump vid två tillfällen. Det har blivit en hel del pump på senaste tiden men jag trivs med den träningsformen och känner att den ger resultat för mig. Jag skulle dock behöva mer konditionsträning så nu måste jag försöka "sätta in" lite indoor walking eller spinning minst en gång i veckan i alla fall. 

Vi har fått veta att han som tittade på lägenheten inte längre är intresserad så nu till en början är en öppen visning planerad på onsdag. Jag och Jocke var på banken i tisdags och fick lite klarhet i hur det blir om vi inte får sålt innan vi ska flytta till nästa lägenhet. Som väntat blir det extra kostnader för oss men det är inget som vi inte klarar av. Om vi dessutom hyr ut lägenheten i andra hand så kan dubbel hyra undvikas och det vore ju skönt förstås. Jag har förut känt mig väldigt stressad över det här med försäljningen. Förra veckan hade jag nog någon form av inre ångest men i veckan har jag varit lugn. Även när jag fick beskedet om att killen inte var intresserad längre. Någonstans så vet jag att det ordnar sig. Det gör alltid det..faktiskt!

Det har även varit rätt lugnt på jobbet i veckan om jag jämför med föregående och det bidrar nog till en inre lugn :) Jag vet inte vad jag skulle göra utan mina fina kollegor som är så fantastiskt duktiga på att ställa upp. Jag stortrivs verkligen på mitt jobb just nu. Jag och min samordnarkollega har ett mycket bra samarbete och vi sitter mitt emot varandra. Trots att det är supertrevligt så är det inte optimalt alla gånger om t ex båda pratar i telefon samtidigt. Men det ska vi nog kunna lösa genom enkla medel här framöver. Vi ska nog också inreda lite fint i "hålan" som jag kallar den :)

Här är min arbetsplats

Vi har visserligen glasrutor ut mot korridor och intilliggande kontor men tyvärr inget "riktigt" fönster

Idol och dockvagn

Oj så bra vissa idoler var i kvällens avsnitt. Molly var ju helt outstanding, Robin var också bra samt Amandorna såklart. Resten kan åka hem :P Hela familjen har bara varit hemma och myst ikväll. Mika har som vanligt kört omkring med sin nya rosa dockvagn som kom på posten förra veckan. Gåvagnen vi har sen tidigare är lite trasig efter allt körande. Den går säkerligen limma ihop men nu när Mika börjat visa intresse till att bädda åt Anna (lilla annadockan) så tyckte vi att hon kunde få en dockvagn. Så nu kör hon omkring lilla Anna i den och ibland får även Upsy-Daisy och Macka-Packa följa med :) 





Mika har tidigare inte varit intresserad av varken snutte eller "gosedjur/docka". Det var egentligen inte förrän i somras som hon successivt börja med snutten. "Lilla Anna" testade vi ha som "trygghet" när Mika gick på Matrisen men hon var inte alls intresserad av dockan då. Nu efter sommaren hittade vi Anna undan stoppad i en låda och sen dess har hon blivit mer intressant för lilla damen.

24 oktober 2011

I ♥ Chrome

Jag har samlat (läs:köpt) på mig några designgodingar som ska bli riktigt kul att packa upp i nästa lägenhet. Dessa polerade inredningsdetaljer från danska Menu är bland annat inhandlade. Jag har en konstig förkärlek till krom, polerat aluminium och liknande och tycker det ger en blänkande fin effekt bland andra färger. Ljusstaken är så fin att jag kan knappt kan vänta med att packa upp den. Skohornet kommer bli perfekt i hallen och på smyckesträdet, ja där ska mina finaste Dyrberg/Kernsmycken hänga. Så det så :) 


Produktiva måndag

Det var en trevlig bröllopsfest Lina och Sebbe hade under lördagskvällen. God mat och trevligt sällskap. Riktigt kul! Blev inte så sent, ca kl: 23 så söndagen gick helt okej att vakna upp till. Vi åkte efter lunch en sväng på Strömpilen innan vi åkte till Maria och Markus och hälsade på. När vi om hem dröjde det inte länge förrän vi fick besök av Jockes "kusin" Andreas som är pilot och hans Maja som är flygvärdinna. Hehe inte så oväntat eller hur :) 

Ikväll känner jag mig riktigt "duktig" eftersom jag åkte nästan direkt efter jobbet och körde pump på IKSU. Efter det blev det hem och äta och sen på Maxi för att veckohandla. Det var i princip den måndagskvällen det :) Imorgon är det vilodag och på onsdag blir det pump igen med Anja på jobbet. Det blir kul!

Puts väck

Mika har haft rätt mycket skorv på sista tiden och då hon har väldigt sparsamt med hår så har det varit synligt. Vi fick då vi tipset att gnugga in vaselin i hårbotten och sedan kamma med luskam. Sicken succé det blev. Efter endast en behandling är skorven som bortblåst. Håret blev en aning fett trots att jag tvättade med schampo efteråt men det gjorde ingenting. Huvudsaken är att resultatet blev bra!

Published with Blogger-droid v1.7.4

22 oktober 2011

Förfest..

..i badrummet medan jag piffar upp mig :)

Published with Blogger-droid v1.7.4

Träning och bröllopsfest

Idag var det egentligen tänkt att mamma och pappa skulle komma hit och sköta Mika eftersom jag och Jocke är bjudna till Lina och Sebbes bröllopsfest ikväll. Men då Jocke vaknade tokförkyld imorse så ringde vi och lämnade återbud till barnvakten.Jag får gå själv på festen och det ska väl gå bra. Känns kul att få äta, dricka gott och träffa människor.

Lyckades ta mig iväg och köra bodypump vid elvatiden idag. Det var hur skönt som helst. Tokmycket folk och jättebra instruktör! Så ska det vara. Imorgon har min "favvoinstruktör" ett pump-pass men frågan är om jag pallar ett tredje BP-pass denna vecka. Vi får se! Jag var ju förresten på den där föreläsningen i onsdags om motivation och fokus. Den var jättebra men timmen gick tyvärr så snabbt. Väldigt intressant ämne som går diskutera mycket.

Nu ska jag kila ner på strömpilen en sväng! 



Mika diggar till Ulrik Munter på SVTB

21 oktober 2011

Det tar sig

Trots att det är delade känslor kring flytt och försäljning så blir jag förstås glad och inspirerad av att se hur den nya lägenheten artar sig. Jag åkte dit igår för att prata olika lösningar för blandarproblemet de stött på. Jag fick då se alternativet att ha blandaren i det högra hörnet av diskhon och blev så övertygad att jag tackade ja till förslaget. Hör och häpna, jag som var så förbenat arg att de ens kunde föreslå det, godtog lösningen och det känns bra faktiskt. Fördelarna vann över nackdelarna. Avrinningen i diskhon är på högra sidan och då känns det rätt passande att ha blandaren på den sidan också. Vidare känns det inte lika viktigt att ha blandaren centrerad då inte diskhon är placerad mot en vägg. Nu är ju diskhon placerad "mot" rummet istället, alltså mer öppet eftersom det är ett U-kök. Till sist ville jag så gärna ha den raka stilrena design som Garda 3:an har. Vi har ju valt samma serie till tvättställ och dusch. Så nu är det bara att hoppas på att det här blir lika bra som jag tror det blir :)

Published with Blogger-droid v1.7.4

Negativ påverkan

Jag är inte på topp just nu. Känner att jag påverkas alldeles för mycket av lägenhetsförsäljning och kommande flytt. Stressen och oron som kretsar kring detta suger must och energi ur mig. Att jag lämnade jobbet vid 19-tiden ikväll, 12 timmar efter jag började jobba imorse, gör väl inte saken bättre direkt. Efter en sådan skitdag är det himla tacksamt att få komma hem till sin familj, till en städad och fin lägenhet och till en hyperglad Mika!

Published with Blogger-droid v1.7.4

19 oktober 2011

Träning mm

Veckans första träningstillfälle blev ikväll då jag tog mig iväg på Pump. Ett riktigt bra pass där jag körde riktigt hårt. Efter det körde jag en stund på crosstrainern innan jag åkte hem. Imorgon blir det ingen träning men däremot ett föreläsningspass på Iksu som gick att boka. Det ska handla om träning och motivation. Perfekt föreläsning för mig med andra ord som lätt tappar motivationen. På fredag kanske jag är duktig och tränar annars får det bli i helgen.

Pratade förresten med mäklaren idag. Kan säga att jag var rätt kort och saklig mot honom i telefon. Han skämdes och bad om ursäkt och det var då mer än rätt. Hur som helst kunde han inte lämna några raka besked då killen som tittat på lägenheten skulle höra av sig senast fredag. Mäklaren berättade att killen tyckte att lägenheten i sig var jättefin och perfekt men att den låg en aning långt ifrån hans jobb i stan som han cyklar till. Känns ju ändå som att han bör ha räknat ut det tidigare innan han ens tog beslutet att titta på lägenheten. Jaja, vi får hoppas att han inte hittar något bättre alternativ helt enkelt!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Blandarproblem

Idag ringde Allan, han som har ansvaret över alla tillval osv i den nya lägenheten. Det har uppstått ett problem. Den blandare vi valt (som ingick i tillvalslistan) går inte sätta bakom diskhon för då tar den övre delen av blandaren i bardisken (som sticker ut en bit "in" mot köket också).
Blandaren vi valde - FM Mattson Garda III
Allans förslag var då att sätta blandaren på sidan av diskhon. Men herre gud tänkte jag, så jäkla urfult och opraktiskt. Hur kan han ens erbjuda det?! Tydligen var det någon till boende som var "drabbad" och hon hade gått med på att sätta blandare på sidan. Stackars henne när hon inser hur hemskt det blev. Det andra alternativet Allan erbjöd var att välja standardblandaren. 


Standardblandaren - 900E FM Mattson
Jag kan säga så långt att vi kommer vägra båda förslagen. De är fanken inte vårt fel att det har blivit såhär, det är ju något smarthead som inte tänkt till. Vi ska verkligen inte bli tvingade att välja något av dessa alternativ mot vår vilja bara för att göra det enkelt för de som gjort fel.


Det fanns en till blandare i tillvalssortimentet som påminner om den vi valde men den är böjd och jag är inte störtförtjust i det. Men den har i alla fall samma design annars. 




Kanske ett alternativ - FM Mattson Garda II
Annars måste vi hitta en helt annan blandare men då måste vi ju antagligen betala mellanskillnaden och jag har ingen större lust att lägga ut en massa pengar på det. Inte i denna lägenhet i alla fall. 

18 oktober 2011

Snabb update

Många har undrat hur visningen gick idag. Faktum är att det vet vi inte. Mäklaren hörde aldrig av sig efter att han visat lägenheten. Inte för att jag vet om han är skyldig att göra det men det känns som det enda rätta är att ringa och berätta hur det gick. Det är inte första gången han gör oss besvikna. Jag tror själv inte det gick bra för då tror jag faktiskt han skulle ha hört av sig. Vi får väl veta mer imorgon hoppas jag...
Published with Blogger-droid v1.7.4

17 oktober 2011

Rent och fint

Så bra det går att städa och fixa när man är två! Jag och Jocke har jobbat på riktigt bra här ikväll. Mika som varit på superbra humör, har mest suttit i soffan och myst framför bolibompa. Tur det går lösa så ibland. Avslutar med två bilder på mina fina flickor. God natt.

Published with Blogger-droid v1.7.4

En möjlig chans

Mika fick ledigt från förskolan idag så vi kunde åka på BVC på morgonen. Vi fick en tid redan vid nio. Väl där sas det att Mika troligtvis har någon form av svamp kring munnen. Så nu ska vi testa en salva mot det några dagar och se om det blir bättre. Det är inget som smittar och Mika kan vara på dagis som vanligt. Skönt det i alla fall. 

Vidare ringde mäklaren på förmiddagen och berättade att vi har fått en intressent på lägenheten och därmed en möjlig chans till att få sälja. Åh, så glad jag blev! Så som vi har väntat på att åtminstone en enda ska visa intresse. Visningen blir imorgon vid lunchtid så ikväll vet vi vad vi har att göra :) Nu återstår att hålla tummarna.. 

16 oktober 2011

Verkligen inte okej..

Helgen har varit bra på många sätt och det enda negativa är att Mikas sk utslag har brett ut sig ännu mer. Vi tror fortfarande inte det är svinkoppor utan snarare något hon är allergisk mot. Typ penicillinet hon får. Det har inte blivit bättre sen hon fick det. Snarare tvärt om. Inga salvor eller krämer hjälper så imorgon ska vi kräva att få träffa läkare för såhär kan vi verkligen inte ha det.

Published with Blogger-droid v1.7.4

Wax on, wax off

Medan Mika sov hjälpte jag brorsan att vaxa hans vrålåk. Jisses så fin den blev. Vår bil skulle sannerligen behöva en omgång också. Men det får bli en annan gång. Eventuellt att vi lämnar in den till en snubbe vi känner som gör jobbet istället.

Published with Blogger-droid v1.7.4

Ännu en fin dag

Jag och Mika är fortfarande kvar i Örviken och stannar över middagen innan vi åker hemåt igen. Klockan åtta vaknade vi upp imorse till ännu en strålande dag. Vi har varit ute hela förmiddagen tills lunchtid då vi gick in och åt plättar. Nu sover lilltjoppa i vagnen och jag vilar en stund innan det är dags att gå ut igen.

Published with Blogger-droid v1.7.4

15 oktober 2011

God natt och sov gott

Den här damen somnade inte förrän vid 22-tiden ikväll. Kan ju bero på att hon sov till kl 15 på eftermiddagen. Jag ska också ta och sova. Trots att jag fick sova till kl 8 imorse så är jag riktigt trött nu. God natt!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Härligt höstväder

Det blev en kort sväng på stan på förmiddagen. En sväng som resulterade i några inköp till mig själv. Annars handlar jag mest åt den lilla damen känns det som. Jag hittade ett par ursköna Riekerstövlar på Scorett som jag förstås även köpte. Gick även förbi Accent och fyndade en Björn Borg väska på halva priset. Skulle behöva en hel del nya kläder men jag orkade inte riktigt engagera mig i det idag. Jag är mer än nöjd med det jag hittade ändå. Mika fick sig några plagg från Lindex reaavdelning. Jag är en riktigt reafantast :) Nu på eftermiddagen har vi varit ute på gården och även promenerat i det härliga vädret. Både vuxna, barn och katt njöt av solens strålar!

Published with Blogger-droid v1.7.4

14 oktober 2011

Bortresta över helgen

Jag, Mika och kisse befinner oss i Örviken hos mina föräldrar. Jocke ska åka till Ö-vik imorgon och bland annat se hockey så då passar vi på att åka bort lite. Vi tittar på Idol ikväll men det är rätt trist tema med svenska låtar. Mika passade på att rensa tåludd mellan mina tår tidigare ikväll. I bilen hit slet hon av sig skor och sockar och satte igång med sin dagliga ritual. Hon är typ manisk. Tydligen sysslade Mikas morfar med sådant när han var liten. Kanske ligger i generna helt enkelt :) Imorgon får vi se vad det blir. Kanske en sväng på stan..vem vet :)

Published with Blogger-droid v1.7.4

13 oktober 2011

Nu ska det bakas!

Klickade in på Adlibris förra veckan. Det slutade med att jag beställde tre böcker till mig själv och en till Mika. Det var Leilas senaste bok jag var ute efter och när jag kikade efter den hittade jag även en jättesöt bok om hur man bland annat gör macarons. Jag tänkte att jag skulle prova på att göra dessa små goda söta bakverk. Eftersom det var kanelbullens dag så fick man köpa boken "Kanelbullar och annat nybakat" till en billig peng så då fick det bli den med. 



Mika fick den jättfina boken "Klappa husdjuren"



Förändring på buggan

I mars beställde jag en ny suflett till vår Bugaboo Bee. Eftersom det är en Bee av modell äldre så fanns det inte så många färger att välja bland. Khaki eller svart så då fick det bli en khakifärgad. Jag hämtade ut sufletten i augusti. Kan säga att Babyproffsen inte direkt var proffsiga denna gång med tanke på leveranstiden. Men vilken förändring det blev från den sommarknalliga rosa färgen mot den mer neutrala svagt grönfärgade. Som en helt ny vagn!


Vi använder bara Bee:n så länge det är "bar" mark och inte så kallt. Sen tar vi hem vagnen som står på förskolan vid behov.

12 oktober 2011

Lägesrapport

Här vare dött eller hur. Jag har ärligt talat inte haft lust att blogga. Hur som haver så tänkte jag uppdatera läget lite. På jobbet har det varit en ganska intensiv period. Inbrottet för snart två veckor sedan har ju såklart spelat en stor roll för hela verksamheten. Vi blev alltså av med 12 telefoner, alla reservnycklar till bilarna + tre bilar. Det lyckliga i historien är att vi (personal) hittade två bilar redan samma helg. Den tredje bilen var på vift ca en vecka innan polisen hittade den ståendes på Mariehem. Så nu är alla bilar tillbaka och det är vi förstås mycket glada över. Polisen har tydligen gripit en person också vilket ju känns toppen.

Träningsmässigt har jag haft en mindre svacka. Jag har tränat men inte i den omfattning jag egentligen vill. Jag har varit så extremt trött på kvällarna efter jobbet under två veckor att jag haft stora jobbigt att motivera mig till att åka på IKSU. Istället har jag valt tidiga kvällar och sovit ca 9h/natt. Det känns som att det har varit behövligt och jag antar att det är vettigt att lyssna på kroppen ibland. Förra veckan blev det fyra pass fördelat på två dagar och denna vecka har jag hunnit med två. Vi får se om jag hinner med ett imorgon också. I helgen blir det ingen träning eftersom jag och Mika åker till Öris då.

I måndags åkte vi till primärjourvården på kvällen med Mika. Hon har haft röda utslag kring munnen en längre tid som aldrig verkar vilja försvinna. I samråd med bvc har vi smort i sinne med fetgörande och visst det har blivit bättre men ändå aldrig rikigt bra. I måndags när jag hämtade från förskolan såg hon för taskig ut så vi åkte efter middagen till jourvården. Där konstaterar en läkare snabbt (utan att ens egentligen titta på henne) att det är svinkoppor och skriver ut ett penicillin som ska vara starkare än de vi fått tidigare. Grejen är att vi tror absolut inte att det är svinkoppor. Mika har haft det tre gånger och vi skulle med lätthet känna igen de karaktäristiska utslagen som sprider sig som en löpeld. Jag tror snarare det är någon form av svampangrepp i mungiporna alternativt något hon är allergisk mot som gör att hon blir röd och inflammerad. Det är ju liksom inte utslag eller sår. Det är som mer rött och inflammerat. Hon har haft dessa besvär sedan hon började på förskolan kan man säga. Jag misstänkte först att röda bär var boven men jag vet inte längre. Hur som helst så ger vi henne penicillinet vi hämtade ut. Det har blivit bättre sen i måndags men det tror jag beror på vårt ihärdiga smörjande och inte medicinen i sig. Vi får se vad som händer. Om inte penicillinet hjälper så kommer vi kräva en ordentlig utredning, det är då ett som är säkert. Bortsett från eländet runt munnen så är Mika relativt pigg och kry och det känns skönt förstås. Hon är så himla glad och sprallig och pladdrar på som en tok :) Hon älskar att åka till förskolan och har knappt tid att säga hejdå när jag lämnar henne. Det känns så skönt att Mika trivs så pass bra som hon gör!

Vidare så har vi inte hört något mer om vår lägenheten som är ute till försäljning. Det verkar gå trögt och det är verkligen inte till någon fördel nu när det endast är ca två månader tills vi flyttar till nästa lägenhet. Pga detta så kan jag inte riktigt känna glädje över det utan det är mest oro som stressar mig inombords. Jag brukar tänka att det alltid löser sig och att man inte ska ge upp. Men ibland kan jag inte låta bli att tänka på hur det kommer att bli om vi inte får sålt. 

Ja så det känns som att det är mycket som hänger i luften just nu. Bara att avvakta och se vart det leder. Tills dess är det bara att försöka tänka positivt och lyssna på kropp och knopp. Det kan väl inte vara så svårt :) 

7 oktober 2011

Without you

Så himla bra Amandorna var i Idol ikväll. Helst Amanda P men det beror nog på att jag älskar låten hon framförde. Näe hon har faktiskt också en bra röst som jag tycker påminner lite om Fergie i Black Eyed Peas. Molly har ju en otrolig röst. Det är nästan så att den är lite för bra :)


David Guetta feat. Usher - Without You

Powered by mp3skull.com

Finn ett fel..

Skåpluckan fick lite tuppjuck..

Svacka

Jag har haft en svacka i veckan på allt sätt och vis. Jag har inte tränat som jag har velat och varit helt slut och somnat tidigt på kvällarna. Det känns som att jag inte har hunnit någonting vare sig hemma eller på jobbet. Veckan har gått så himla snabbt och tiden har inte riktigt räckt till helt enkelt. Jag har inte varit motiverad att göra någonting. Jocke har skött det mesta hemma medan jag tittat på. Det känns lite så. Igår ryckte jag i alla fall upp mig och åkte och tränade på kvällen. Det var det bästa jag kunde göra. Kände direkt att jag fick tillbaka lite energi.

Nu är det i alla fall äntligen helg! Jag och Mika myser på hemma ikväll medan Jocke är på Winnerbäck med Daniel. Imorgon ska jag och Kicki på inspirationsdag på IKSU och träna några utvalda pass och även käka lunch tillsammans. Imorgonkväll har vi nog inga planer. På söndag ska jag hjälpa Clara med familj att flytta. Eller jag ska nog snarare hjälpa till att städa ur den gamla lägenheten. Det blir bra!



Lite Bolibompa innan sängdags för stumpan



3 oktober 2011

Tidningsfreak

Jag är ingen bokmal utan plöjer mest tidningar när jag har tid och lust. Det blir mest inredningtidningar och Amelia. Köpte idag Plaza Interiör 404 sidor för 49kr. Bra pris men antar att hälften av sidorna är reklam. Andra favoriter är Family Living och Allt i hemmet. Nu blir det lite kvällsläsning innan det är dags att sova. Natti!

Published with Blogger-droid v1.7.4

Katastrofkost

Åh gudars vad jag har syndat idag. Tårta och fika på jobbet, pasta carbonara till lunch och hör och häpna pizza till middag!! Lägg till noll träning denna kväll och det är lika med katastrof! Det värsta är väl att jag inte direkt har ångest över mitt svullande. Men jag känner förstås att det var galet olämpligt. Så imorgon är det nya tag som gäller då jag absolut inte vill sabba det jag hittills åstadkommit kost och träningsmässigt. Inte för att det är tokmycket men lite är det i alla fall :)

2 oktober 2011

Slapparsöndag

Hittills har det varit en slapp söndag. Jag fick sovmorgon till klockan nio och har inte gjort något speciellt vettigt sen dess. Vädret har ju varit rätt grått. Ska åka på IKSU vid fyra och köra Bodypump i alla fall.

Igår var Kicki och Daniel här och hälsade på. Vi åt tacos till middag. Jag och Kicki bokade pass till nästa helg då det är inspirationsdag på IKSU. Det blir kul att testa lite nya pass. Det hade jag aldrig vågat göra själv :P 



Mika i ny pyjamas på puppyn

Vinterrustad

Mika har som sagt sen tidigare en Luhtaoverall som lär bli perfekt i vinter men en jacka och täckbyxor kan ju vara bra att ha som komplement. Eftersom jag hade rabattkuponger och andra erbjudanden från Lindex så fick det bli en ny jacka och täckbyxor därifrån. Jag har ingen aning hur kvalitén är men med tanke på hur billigt det blev så håller väl plaggen så länge de håller liksom. Jag antar att hon kommer att ha overallen mest ändå eftersom den är varmare. Köpte även två mössor och ett gäng tumvantar. Plaggen som är i storlek 86 är lite stora men med tanke på att de ska användas i ett halvår framöver så blir det nog bra :)




Mika spexade en hel kväll i sin nya jacka och i en av mössorna hon fick.


1 oktober 2011

Spaning och biljakt

Herre gud vilken dag! Efter beskedet i morse om att ännu en bil blivit stulen åkte jag upp till jobbet och mötte min chef Åke, Pernilla och några ur personalen som jobbade helg. Där får vi höra att personalen sett en av de stulna bilarna igen omkringkörandes i väldigt hög fart vid sjukhuset. Så hög att hon inte hann ifatt den. Hon kontaktade självklart polisen och de åkte ut med en patrull. När vi sitter och pratar på jobbet kommer två personal ur den gröna gruppen (jag har gul grupp) in och berättar att de sett Skodan (den bil som blev stulen natten till idag) i rondellen nedanför jobbet. Vi fullkomligen kastar oss in i bilarna och kör iväg. Jag kör ner på Maxi och kollade parkeringen utan resultat. Då kör jag vidare in på Studentvägen och börjar kolla parkeringarna på Ålidhem. Utan resultat börjar jag istället rulla mot Ålidhemcentrum för lite lunchköp. Då ser jag när jag passerar Fysikgränd en silvrig Polobil. Jag vänder om och när jag närmar mig den parkerade bilen så inser jag att det är en av våra ostripade bilar. Jag ringer då min chef som ringer polisen. Min chef kommer även till "fyndplatsen".


Ungefär samtidigt har Pernilla och hennes sambo mött den stripade Polo som skymtats tidigare. Föraren av Polon kör som en dåre (han höll på krocka flera gånger) och i samråd med polisen släpper de honom ur sikte. Vidare kommer polisen till fyndplatsen och när vi står där och pratar så ringer Karro, en kollega och hon har i sin tur pratat med Kajsa som fått upp spåret på den bil Pernilla och hennes karl blev tvungna att släppa. Kajsa hade mött bilen, vänt om snabbt som tusan och kört ikapp bilen. Då vi står där och inser att hon förföljt bilen till Gluntens väg (alltså inte alls långt från Fysikgränd) hoppar poliserna in i bilen och kör i ilfart ner till nästa "fyndplats". Där har förövaren redan hunnit springa från bilen in i ett lägenhetshus. Polisen finner i alla fall en massa bevis i den bilen och tar även dit hundpatrull. Så tack vare vårt fina samarbete har två av tre bilar återfunnits plus att chansen att gripa förrövarna är stor. I och för sig har ju förrövarna bidragit lite med sin dumhet förstås. För hur smart är det att sno stripade bilar som man sedan kör omkring med i stan?! Not very clever. Jag är hur som helst grymt imponerad över allas engagemang! Ännu en gång kan vi snacka teamwork på hög nivå! Jag tror till och med att poliserna blev imponerade :)

Efterlysning

Det som inte fick hända har hänt. En till av våra jobbarbilar blev stulna natten mot idag. Nu har jag ingen aning om vem som läser min blogg men snälla håll ögonen öppna. En av bilarna skymtades som sagt igår inne i stan. Det är alltså inte särskilt smarta personer som gjort detta då dessutom två av tre bilar är stripade med reklam.


Så om ni ser någon av följande bilar ring mig på 15 83 97.


Volkswagen Polo regnr: LRB 513

Volkswagen Polo regnr: NRF 136

Skoda Fabia regnr: JRP 161

Mys- och bompatajm

Som vanligt så vaknade Mika klockan sju även denna helgdag trots att vi försökte hålla henne vaken lite extra igår kväll. Allt för att få sova lite längre på morgonen. Men den gubben gick inte :) Jag och Jocke har bestämt oss för att turas om att stiga upp. Jag är väldigt morgonpigg så för mig spelar det egentligen ingen roll om det är jag som stiger upp. Sen är det så himla mysigt att få den där slappa mysstunden tillsammans på morgonen. En perfekt start på dagen! Samtidigt är det ju skönt att få sova ut åtminstonde en dag i veckan. Så imorgon är det min tur att göra det. Skönt ;)

Published with Blogger-droid v1.7.4