29 januari 2012

I monterartagen

Idag har jag varit väldigt effektiv då jag monterat både byrå och bäddsoffa, helt själv. Eller näe inte riktigt, Mika har ju hjälp till på sitt eget lilla sätt :)

Jocke stackarn har varit helt utslagen. Han har i vågor haft 40 graders feber hela helgen. Ikväll åkte han på jourvården där han blev konstaterad influensa. Så han är sjukskriven en vecka. Så kan det gå! Nu får vi hoppas att jag och Mika klarar oss undan det här. Nu har vi just sett klart Irene Huss medan jag har avnjutit en chai och klappat på myskatten. Snart ska jag krypa ner i en renbäddad säng. Lovely!

28 januari 2012

Hylla på plats

Igår kom alltså IKEA möblerna och jag har till att börja med skruvat ihop EXPEDIT hyllan. Den blev perfekt stående i Mikas lilla rum. Efter lite röj blev rummet betydligt mer strukturerat än förut. Nu har jag ställt in allt på måfå i hyllan och ska fixa till det bättre när de två dörrinsatserna kommer. De var försenade och kommer på posten till veckan. Blir bra att dölja lite grejor för annars blir det lätt ett rörigt intryck, precis som det är nu. Nu fattas bara ytterligare någon form av förvaring i EXPEDITEN, belysning vid sängen, hyllplan ovanför sängen, väggdekor, lite tavlor, en gardinkappa och säkerligen något mer :)



Mika blev jätteglad att hennes böcker blivit mer åtkomliga efter att de lämnat flyttlådan. Vi har nog bläddrat igenom nästan alla böcker idag. Hon har även suttit mycket vid LACK bordet och pysslat på med pärlor och annat. De nya möblerna fick nog därmed tummen upp.

Hemmagjord chai latte

Idag gjorde jag slag i saken och köpte hem Chai pulver. Det var rätt otydliga instruktioner om hur man skulle blanda det hela men jag lyckades få en helt klart godkänd Chai latte. Nu värmde jag bara mjölken men nästa gång ska jag prova skumma den plus strö lite kardemumma över. 

Mumma :D

Ett hett alternativ

Idag har jag varit på stan med fina Clara. Vi gjorde ett gemensamt ärende och sen åt vi lunch på Station. Alltid lika gott och mysigt! Hann även gå in på Sandberg för att kika på By Rydéns "Float". Men till min besvikelse fanns den inte i lager. Tur det, för jag hittade då ett annat intressant alternativ till Float, nämligen Orb även den från By Rydéns. Jag diggar Orb stenhårt, den är mycket häftigare än Float. Dessutom är priset detsamma. Jocke är inte superimpad av denna. Men vad har han att säga till om, han ska ju bara betala och inget annat :P Nämen vi får se vad det kan bli. Jag lägger då min röst på Orb om jag så ska betala kalaset själv :)


"Orb II" By Rydéns

27 januari 2012

Krasselvecka

Vår vecka har innehållit en massa sjukdom och krassel så den har inte varit så intressant. Min rethosta har varit fruktansvärd och när jag egentligen skulle ha legat hemma och vilat så har jag jobbat. Inte så smart men jag har inte haft möjlighet till annat. Köpte medicin för hostan och fick värsta bröstsmärtorna så den kunde jag inte fortsätta med. Nu är jag däremot på bättringsvägen men då är Jocke krasslig istället. Han fick feber på tisdagskvällen och har sen dess varit dålig.

Det är bara Mika som är relativt frisk bortsett från lite snor och hosta men det börjar vi bli så vana vid. Hon råkade däremot ut för en lite värre fallincident på förskolan igår där hon ramlade baklänges från en soffkant och slog huvudet och ryggen. Efter gallskrik så blev Mika efter en stund väldigt tystlåten och ville bara sitta i knät på pedagogerna. Inte alls likt henne. Så jag åkte dit och kände rätt snart att det inte var någon större fara. Mika blev nog mest rädd och skärrad men fick såklart ändå följa med hem till pappan. Mika brukar inte klättra, på sin höjd upp i vår säng eller i soffan. Samma uppfattning har personalen på förskolan. Förhoppningsvis lärde Mika sig någonting av detta men vi får förstås hålla koll. En olycka händer ju så lätt..uppenbarligen.

Ikväll har vi ätit en god middag och väntar nu på IKEA leveransen som kommer om 20 minuter. Så nu vet vi vad vi har att göra i helgen! :)

Mika facetime:ar med sin kusin Holger

26 januari 2012

Ja tack!

Dessa otroligt fina örhängen från "Rock By Sweden" skulle jag allt vilja ha. Laila (Wahlgren) Bagges kollektion innehåller ju mest döskallar och trots att jag tycker smyckena är urhäftiga så är döskallar inte min grej. Min kompis Anna har i princip hela kollektionen med skallar och hon passar skitbra i det men det skulle jag aldrig göra. Hjärtan, kors och kristaller är snarare min melodi :)


Går köpa här.

23 januari 2012

Väggdekor

I Mikas rum hade vi till en början tänkt oss en fondvägg från Midbecs "Peek a boo" men så blev det inte och det känns som ett bra beslut idag. Detta med tanke på att Mika kanske byter rum i framtiden och då är det dumt att ha tapetserat en barntapet i det rum som då blir gäst/ kontorsrum. Istället har jag varit på jakt efter någon form av väggdekor och nu har jag slutligen fastnat för denna. Dekoren skulle bli en fin födelsedagspresent och den finns att köpa här.


22 januari 2012

Lite nytt på kroppen

Mika börjar växa ur storlek 86 nu så det är dags att fylla på mera av nästa storlek 92. Klickade hem lite färgglada kläder och även några plagg åt mig själv. Jag har inte alls prioriterat att köpa kläder då möbler och inredning har varit längst upp på inköpslistan. Sen tänker jag alltid att jag ska gå ner i vikt först men man måste ju faktiskt trivas och kunna klä sig fint på vägen dit också.


Belysning på plats

Efter en natts hostande så vaknade jag rätt pigg på lördagsmorgonen. Så då bestämde jag mig för att gå på Jockes firmafest. Våra barnvakter, mamma och pappa kom därför ner på eftermiddagen och pappa började då direkt att installera LED-belysningen under bardisken. Efter att han var klar med det så påbörjade han även arbetet med spottarna i köksskåpen som han färdigställde i morse. Resultatet blev så himla bra! Vi är supernöjda!! Tack pappa! Nu återstår belysningen i taket ovanför bardisken och vi har tittat på olika lösningar idag innan mamma och pappa åkte hem. Bland annat på Float från byRydens som även elektrikern tyckte skulle passa bra :)



Firmafesten var supertrevlig. Massor av folk, god mat och roliga aktiviteter. Håkan och Helen var där och då blev det förstås ännu trevligare! Jag tappade rösten på slutet och inatt har jag hostat rätt bra, även nu. Så jag fick nog sota lite för trevligheterna men det vare värt :) Det var ju för övrigt första gången jag och Jocke gjorde något tillsammans, utan barn alltså.

20 januari 2012

Till nästa jul

Ja nu är det som känt rea överallt. Innan jul funderade jag länge på om jag skulle beställa "Lightbow" från Design House Stockholm men eftersom den är rätt dyr så blev det turligt nog aldrig av. För nu hittade jag den på halva priset! Egentligen är den inte "superjulig" och skulle säkert gå ha framme under vintern i alla fall men jag har beslutat mig för att stoppa ner den i en av jullådorna och istället se fram emot att få plocka fram den till jul. För det är ju trots allt bara tio månader tills julgrejorna ska fram igen.


Bild: Google

En liten uppdatering..

Huvva då vad bloggandet blivit åsidosatt denna vecka. Med risk att jag låter gnällig och less så har det varit en tuff och jävlig vecka. En nära vän har (återigen) drabbats av en tragedi. Förstår inte varför samma ena ska drabbas av allt elände. Livet är så himla orättvist ibland. Sen har det minst sagt varit fullt upp på jobbet så jag har varit helt slut när jag kommit hem. För att fortsätta så har det halsonda successivt gått över till rethosta och jag har dessutom känt mig rejält slut hela veckan. Ja sammanfattningsvis en rätt bitter vecka som jag hoppas aldrig återvänder.


Men nu är det ju helg! Störthärligt. Imorgon är tanken att mamma och pappa kommer hit. Detta för att passa Mika då jag och Jocke ska på firmafest med mat och underhållning. Men planerna kanske förändras då min hosta inte blir bättre. Och om jag blir hemma så behöver ju inte mamma och pappa komma. Känns tråkigt såklart, både att inte träffa mina föräldrar och att inte kunna gå på fest. Men jag hoppas såklart att det känns bättre imorgon!

16 januari 2012

Rörproblemet löst

Idag fick vi veta att de vattenrör som är dragna mitt på väggen i köket kommer dras om. När vi var på besiktningen av lägenheten så tyckte jag det var konstigt att man kunde få dra rören sådär mitt på en vägg. När besiktningsmannen för vvs kom så bekräftade han mina misstankar och sa att så fick man inte göra eftersom möjligheten med att kunna möblera och smycka ut väggen begränsades då avsevärt. Anledningen till att de gjort sådär är att våningarna ovanför oss har ett fönster på denna vägg och jag antar att rören där går bredvid fönstret. Så de gjorde väl helt sonika likadant med rören i vår lägenhet trots avsaknaden av fönster. Men idag meddelades vi alltså om att rören kommer att dras om MEN till våren/sommaren pga kylan. Annars måste de tömma hela rörsystemet på vatten och det kan ju vara lite omständigt. För oss spelar det ingen roll NÄR det blir bara ATT det blir. 


Vidare kan man ju ifrågasätta varför man sätter eluttag sådär långt upp på väggen. Helt sjukt fult men tydligen okej. Jag hade gärna sett en Stringhyllekombination med b la vitrinskåp på denna vägg men eftersom en sådan kostar multum så lär det lär väl bli någon skänk av något slag. Något som döljer uttagen i alla fall. Detta väggprojekt är däremot inte prioriterat och får ligga vilade tillsvidare.

Någon som vill köpa de svarta golvljusstakarna i gjutjärn förresten? 

Det här med träning

Skrev med min vän Johanna över MSN och då bland annat om träning. Hon skickade mig då dagens Nemi. Ibland önskar man ju att det kunde varit enklare när det kommer till träning. Speciellt när tiden eller motivationen inte räcker till. Vidare kan det ju tyckas vara drygt att betala en massa för träning när man ändå måste göra "jobbet" själv :P



Jag håller i alla fall på att fixa företagskort med jobbet igen på IKSU. Får se hur det går om vi får ihop tillräckligt med folk. Så innan dess blir det inget besök på IKSU eftersom mitt nuvarande kort gått ut. Får försöka vardagsmotionera istället. Cyklar till och från jobbet och det kan ju vara en bra början. 

15 januari 2012

Färdigdiskuterat

Vilken skillnad det var att vakna i morse jämfört med igår. Idag tog jag mig mycket lättare ut sängen. Gick och checkade av febern direkt och den var nästintill väck. Istället har jag lite knas i halsen men det gör inte så mycket. Huvudsaken jag är på benen. Idag har vi bland annat diskuterat sängfrågan här hemma. Alltså om vi ska köpa en ny säng till Mika. Det slutade med att vi köpte sängborden från SB Nord istället. Så kan det gå! Nämen, vi kör på spjälsängen tillsvidare. Det är ju inte så att Mika växt ur den direkt. Det kommer säkert en tid framöver då ett sängbyte känns mer aktuellt än vad det gör idag. Det finns mycket annat att prioritera som t ex sängbord :P Vidare måste jag fortsätta fundera på hur en eventuell sänggavel skulle kunna se ut samt vilken typ av belysning vi ska ha. 

14 januari 2012

En säng att växa i

Vi har väl i princip bestämt oss för att Mika ska få en säng och det ganska snart. Jag hade helst velat ha en växasäng till hennes rum, mest för att den inte skulle ta sådan stor plats, till en början i alla fall :) Jag har spanat efter några alternativ och det lutar mest åt någon av MAVIS fina växasängar. De är riktigt fina, bara priset som är lite väl tilltaget. Tänker att det eventuellt går önska sig bidrag från våra föräldrar till en MAVIS Edstorp såhär lagom till Mikas födelsedag.

jag gillar den med ribbor mest..

men den släta är också fin förstås

Sängbord

Jag skulle så gärna vilja ha vägghängda sängbord och jag har hittat jättefina sängbord som skulle passa så bra MEN så kostar de ca 1900 kr styck (på kampanjpris dessutom). SB Nord är ett norrländskt företag och sammarbetar med kända svenska designers. I det här fallet Karin Mannerstål. Synd att priset är lite väl tilltaget annars hade det varit kul att sponsra något norrländskt. Nu får det bli att jaga en liknande möbel istället..



Två "Straight" från SB Nord...


..skulle ha blivit fina här..

Helt slut

När jag vaknade i morse kände jag direkt att något inte stämde. Kroppen kändes tung och värkte, ja det var med stor möda jag ens orkade mig upp trots att jag sovit gott hela natten. Tog då rätt snabbt ipren och började hoppas på att det skulle bli bättre. Kollade även tempen och den visade på feber så inte så konstigt att kroppen kändes seg. Jag önskar jag kunde säga att det känns bättre nu men det gör det inte. Efter en kortare tripp till mataffären så ligger jag nu i soffan igen, totalt slut. Vi som skulle umgås med Helen och Håkan ikväll, käka älgstek och dricka lite gott. Så blir det inte men Jocke ska i alla fall se hockey och lira tv-spel med Håkan. Jag och Mika får en lugn hemmakväll framför tv:n. Det blir bra, något mer orkar jag inte.

13 januari 2012

Prickar och Moln

Jag har svarta förvaringskorgar från Färg och Form som har hängt med sedan några år tillbaka. De har hållit jättebra och ser fortfarande fina och fräscha ut. Färg och Form har så mycket fint och sen Mika kom till världen har jag länge varit sugen på Gunilla Axens "MOLN". Innan jul fick jag även upp ögonen på Marina Haikaras "PRICKIG". Gillar nog den serien rent utav mer. I veckan när jag fick lekmer.se:s nyhetsbrev så blev jag tämligen köpsugen när jag såg att det var 15% på hela Färg och Forms sortiment. Så då fick det tillslut bli några fina saker med prickar och moln på.





Bilder: lekmer.se

Beställning från IKEA

Igår la jag slutligen en beställning från IKEA och den blev inte riktigt som jag tänkt mig :) För det första så insåg jag efter lite mätning att STUVA förvaringen helt enkelt är för "stor" för Mikas lilla rum. Speciellt på djupet då den bygger 50cm. Istället blev det en "avlång" EXPEDIT. En vit sådan med två vita dörrinsatser. Den blir bra tillsvidare som större förvaringsmöbel. Jag beställde också ett vitt LACK bord och två gröna MAMMUT pallar. När dessa möbler är på plats får vi helt enkelt se vad mer som kan passa in. Jag var även inne på att köpa en garderobskombination ur STUVA serien men den skulle bara ta onödigt med utrymme och Mika behöver inte heller ha sina kläder på sitt rum. Det har hon inte haft hittills heller.


       
Ja sen blev det MALM byrån med sex lådor fast den som är tre lågor hög så att säga. Den ska stå i sovrummet. Vi skippade BOKSEL och BESTÅ till vardagsrummet och beställde istället en bäddsoffa, nämligen IKEA PS HOVET i rutigt tyg. Vi är i mer behov utav en bäddsoffa och jag tror att den kommer passa bra i det "tredje rummet". Så nu återstår "bara" två veckors väntan på leverans. 

  




Bilder: IKEA.se



Så var det helg!

Med endast två arbetsdagar denna vecka så är det äntligen helg igen. Jag jobbade dessutom över igår så idag hämtade Jocke och Mika mig vid ett-tiden. Mika är nu nästan helt återställd så på måndag blir det förskolan igen. Efter att jag blivit upplockad på jobbet så åkte vi på Mariedal och käkade gomackan på Victoria och sen blev det en sväng på Barnens Hus och Boom. Det resulterade i några dvd-filmer till Mika och en illrosa BOOM-filt. Ja det var faktiskt Jocke som valde färg på filten. Mika har några favoriter från bolibompa och vi köpte några av toppfavoriterna nämligen Rorri Racerbil, Meckar Micke och Fifi. Jag tror Mika ska få en portal dvdspelare när hon fyller år. Blir perfekt när vi t ex ska åka långt i bilen.



Bilder: Google

11 januari 2012

Sjukdomsstatus

Jag har varit hemma sen i måndags med Mika. Ögoninflammationen blev som värst i tisdags och då ringde jag bvc. Eftersom jag ringde rätt sent på dagen så fick vi inte komma förrän igår till läkaren. Läkaren kollade ögon men också hals och öron. Mika är lite röd i hals och öron men inget allvarligt. Det hör nog till förkylningen hon har. Läkaren tyckte inte vi skulle behandla med antibiotika än utan avvakta om det blir bättre. Det var ett bra beslut för idag är det mycket bättre i ögonen. Däremot har hon lite feber nu men det kanske hör till utdrivningsprocessen :) Mika blir nog hemma hela veckan och Jocke får vara hemma imorgon och på fredag då jag återgår till jobbet. Jag har jobbat rätt mycket hemifrån och vi har även varit på kontoret så nu kan med gott samvete stryka en av vab-dagarna. Det är najs att kunna ha den möjligheten.

Annars har vi inte gjort mycket. Igår medan Mika sov i bilen var jag och beställde hatthyllan jag skrev om i föregående inlägg. Den får duga. Spanade in "Plector" bordet igen och vi får se om det kanske blir det eller något liknande. Jag har bestämt mig för att det kan vara snyggt att blanda upp de raka formerna med några runda. Annars blir allting så kantigt och det vill jag inte. Sen åkte jag på Plantagen och handlade fyra vita krukor och fyra gröna växter. Plantagen har halva priset på ALLA gröna växter så passa på! Paradisträd/ crassulamix och garderobsblommor är mina favoriter. De är inte bara fina och gröna utan också kanske de mest lättskötta växterna. Sådant gillas :)


Bild: Plantagen.se

 





Bilder: Google



8 januari 2012

Besök på möbelaffärer

Idag på eftermiddagen åkte vi en sväng på samtliga möbelaffärer som finns i stan. Ja eller de som var öppna i alla fall. Det var första gången jag besökte Svenska Hem och jag kan väl inte säga att jag blev superimpad utav varuhuset. Men en kul grej är att de har valt att ha möbler från exempelvis Kartell. Hittade faktiskt ändå ett fint vardagsrumsbord och ett matbord som tåls att tänka på. SV har haft annons i tidningen om ett vitt bord med svarta kanter och åtta stolar för ca 5500kr men det var inte fint någonstans. Istället hittade vi "Sting", det bordet var dyrare men däremot såg och kändes det betydligt bättre. Vardagsrumsbordet hette "Plector" och fanns i två storlekar. Det större hade blivit fint i vardagsrummet nedanför maskroslampan.


Sting
^
Plector

Vi har även spanat på en hatthylla. Den ska vara svartlackad och inte svartbetsad som många är. Detta är för att vi har en spegel i hallen och även en skohylla som är svartlackad mdf. Tillslut hittade vi en hyffsat fin men det var förstås leveranstid på två veckor på den. Har god lust att kontakta tillverkaren direkt och kolla om de kan fixa den hit snabbare. Annars har vi inget val och får beställa den förstås. 
Hatthylla från Hans K:s serie "Enter"

Status söndagmorgon

Mika har fått en rejäl ögoninflammation. På fredagsmorgonen såg vi att hon var lite geggig i ena ögat och sen dess har det bara blivit värre. Nu har hon i båda ögonen. Värst är förstås på morgonen. Både igår och idag var ögonen igenklistrade. Mika är lite förkyld fortfarande med har ingen feber tack och lov. Hon är pigg och glad som vanligt. Vi ska nog trotsa sjukdomstillståndet och gå ut en stund. Mika vill så gärna åka bob.


Igår var jag på stan med Kicki. Försökte göra mitt bästa för att hitta lite kläder som jag verkligen är i behov utav. Men det gick sådär. Kom hem med två tunikor samt ett nagellack som jag fyndade på rea. Så någonting blev det ju tillslut.


Nä nu har Jocke startat dammsugaren så nu antar jag det är dags att röja lite innan vi går ut. Vi får nämligen besök i eftermiddag av Maria och Marcus!

7 januari 2012

Ett till bord

Hittade det här bordet på Ilva.se. Jag tycker det var jättefint med den svarta kanten. Två iläggsskivor medföljer och bordet kostar 3 499kr. Undra bara vad det är för kvalitet för det priset.



6 januari 2012

Några julklappar

Här är några av julklapparna jag/vi fick under julen. "Stirr" fick jag av brorsan men jag har tyvärr inte hunnit prova den än. Sockar, skålar, kivisar och kroppsrengöring är från mamma och pappa och Moulinex skäraren fick jag och Jocke av hans föräldrar. Den ska bli spännande att testa sen!

Beställning från IKEA

Eftersom vi inte kommer åka till Sundsvall på ett tag så kommer jag istället lägga en beställning från IKEA för hemkörning. Så om det är någon som behöver något är ni välkomna att beställa med mig. Då blir ju frakten billigare också :)




BOKSEL till vardagsrummet


MALM till sovrummet


STUVA till Mikas rum

Någon form av BESTÅ hade varit najs som tvmöbel