28 februari 2012

Barnappar till Ipad

Jag har länge tänkt publicera ett inlägg om vilka barnappar vi har på Ipaden. Nu när Sofia skrev ett inlägg om Färgmonstret så kände jag att jag genast måste bidra med ett strå i stacken :)

Kommenterar endast de appar som jag anser är värda att kommentera :)

Wombi Color Monster - Färgmonstret. Jättegullig och lärorik app där barnet lär sig/tränar på färger. Värd pengarna!

Pekboken- en pekbok med djur, djurens ungar, färger, fordon och frukt och grönt. Innehåller även "Memory" och "Hitta" där barnet ska gissa rätt bild (4st) utifrån vad rösten säger. Värd pengarna! 

Doodle Buddy - bra ritprogram. Gratis.

Buildo Museum - stickers med ljud och som kan placeras i olika "skrämmande" miljöer. Finns fler Buildo program med andra miljöer. Laddade ner denna för den var gratis.

BabyPiano - som det låter: ett piano och det går även att få djurläten för varje tangent. Vi har lite-versionen som är gratis.

Draw Stars - rita stjärnor i 3D. Fint men rätt tråkigt i längden. Gratis.

Träffa djuren - interaktiv ljudbok med fyra miljöer och dess djur. Jättesöt och värd pengarna!

Kul för barn - en pekbok med djur, djurens barn, fordon, saker, en av fyra, pussel och memory. Värd pengarna!

LEGO DUPLO - jättesöt gratisapp med ett litet äventyr för de små att lösa. (Förväxla ej med Duplo Jams som är riktigt kass.)

Kom gärna med fler exempel. Vi har många mil i bilen vi måste döda framöver :P

Sjukt värre

Ja det kan man väl säga att det är. Mikas feber har stigit successivt under dagen. Hon har hållit igång rätt bra men på eftermiddagen när tempen visade 40,0 var hon inte direkt aktiv, snarare väldigt ynklig. Men med en Ipren i kroppen så blev hon som ny igen. Fantastiskt vad lite medicin kan göra. Jag är hemma halvdag imorgon och sen kommer Maria hit vid lunch och sköter Mika en stund under eftermiddagen så att jag kan åka och jobba en stund. På torsdag är det Helens tur att vara här några timmar på eftemiddagen. Hon ställde även upp förra veckan. Vad skulle vi göra utan så fina vänner?! Ni är ovärderliga!



Traktorspaning och glassätning



Sötfisen somnade sött på vår säng efter lite Rorri-tittande


Fina Mia med familj hade skickat en födelsedagspresent till Mika som jag hämtade ut på Maxi ikväll. Paketet
 innehöll Duplo med bokstäver, något som var väldigt uppskattat. Tusen tack ♥



27 februari 2012

Vabb.. igen

Mika måste ha något superdupervirus i kroppen som aldrig riktigt försvinner. Hon var ju hemma måndag, tisdag och onsdag förra veckan och har väl varit relativt frisk efter det. Men ikväll när vi skulle fika så åt hon nästan ingenting och det är inte alls likt henne. Sen såg jag att hon var alldeles rosig om kinderna och kände då på pannan. Varm!! Närmare bestämt 38 grader. Gudars när ska detta sjukdomselände ta slut... 


Veckan som var

Här har det varit tyst ett tag och det beror mest på att det har varit fullt upp. Förra helgen hade vi kalas för Mika för våra kära vänner. Det var jättetrevligt! Vidare var förra veckan mindre rolig med sjukdom för Mika och mycket att göra rent jobbmässigt. Nästan lite för mycket då det blev sena kvällar och jag kände mig galet slutkörd. I helgen har jag däremot varit helt ledig (som jag iofs alltid är) men pga allt slit och sjå under veckan så var det fantastiskt skönt att det äntligen blev helg. Vi har varit ute i det fina vädret hela familjen och jag har även hunnit med en firmafest på lördagen. På lördagen blev det även en shoppingrunda där vi fyndade lite nya ytterkläder till hela familjen. Det behövdes speciellt nu när vi åker till Riksgränsen v. 14. Den resan är för tillfället min "morot" att längta till och det ska bli så trevligt att träffa Jockes familj och Mikas kusin Holger.

Hoppas på fint väder!

Annars så håller min dator på att haverera tror jag. Den går bara starta i felsäkert läge. Ska se om jag kan ordna det på något vis. Nu är det dags för kvällsfika och sängen för lilla damen här! Pappa Jocke som för övrigt har köpt en veteranmoped idag är på innebandy med Daniel. 

16 februari 2012

Söta fåglar

Snubblade över dessa fina fåglar häromdagen. Den kände designern Kay Boyesen skapade fåglarna under 1950-talet men de kom aldrig i produktion, inte förrän nu. Jag tycker fåglarna är supersöta och den rosa hade jag gärna sett i Mikas rum! Fåglarna finnns bland annat här.


Alla fåglar har namn...

och den jag vill ha kallas "Ruth"

15 februari 2012

Lillbjörken 2år!

Vår fina glada Mika har alltså blivit två år idag! ♥ Vi firade med paketöppning i morse samt middag ute efter jobb och förskola. Vill passa på att tacka för alla fina grattishälsningar på bloggen, sms och videohälsningar :) Till helgen blir det lite mer firande då ett gäng vänner kommer hit på kalasfika. Det blir trevligt!


Liten blir "större" :D

14 februari 2012

Krassel och födelsedag

Här började vi veckan med att vara hemma från jobbet eftersom Mika varit krasslig. Det började egentligen redan förra veckan och då natten mot fredag med hosta och rossel. Så då fick hon ledigt från förskolan och fick istället följa med mig på jobbet. Mika var pigg och glad under dagen men på kvällen när Micke och Milla kom och hon busat på i sinne och blev tvärslut så kollade vi tempen och den visade då 39,5. Vidare på lördagen var allt helt okej och även på söndagen ända tills på eftermiddagen då Mika oväntat kaskadkräktes. Det var mycket och en hel del slem så kanske det var det som orsakade kräkningen. Hur som helst så tog Mika det hela rätt bra och blev jättenöjd över att plötsligt få bada bara sådär. Hon fortsatte dock vara rosslig och fick därför vara hemma igår men nu är det mycket bättre så idag har hon varit på förskolan.

Lilltösen som sover gott med dockan Anna.

Imorgon fyller Mika 2 år. Helt ofattbart! Jag har försökt berätta för henne att "Mika fyller 2 år" men då säger hon bara "mamma fyller år". Förhoppningsvis förstår hon lite mer imorgon då hon får paketen. Efter att ha slagit in presenterna och sett Äntligen hemma och Veckans brott så känner jag mig nu rätt nöjd för idag. Imorgon måste vi gå upp lite tidigare så vi hinner fira vår tös lite grann innan det är dags för jobb och förskola.

Fint presentpapper från MAXI



12 februari 2012

En helg med familjen

Jisses vad denna helg gick snabbt då. Hur som helst så har vi haft det extra trevligt eftersom min familj varit här och uppvaktat Mika (i förskott, hon fyller på onsdag). Brorsan och Camilla kom redan på fredagskvällen och åkte hem idag och mamma och pappa kom ner en sväng under gårdagen. Vi har ätit och druckit gott, varit en sväng på Mariedal och idag har vi varit ute i det fina vädret! Mika har fått finfina presenter bland annat en tågbana från BRIO av Micke och Milla, en BabyBjörn potta, ett par PAX skor mm av sin mormor och morfar. 

Mika ser kanske nöjd ut men hon åt inget av tårtan..
..som vi andra tyckte var jättesmarrig.
Till middag åt vi älgstek och potatisgratäng. Mums!


Mika fick en jättefin tågbana från BRIO av Micke och Milla.



Vi tog en promenad i det härliga vädret med en nöjd Mika på boben 

7 februari 2012

Välkommen Miss K

Igår kom äntligen "Miss K" lampan från FLOS som jag spanat på rätt länge. Jag gjorde ett "klipp" på RUM21 då den var nedsatt i pris + att jag fick rabatt. Ja den blev ju inte direkt billig bara för det men dock billigare. Miss K har nu flyttat in i sovrummet på fönsterbrädan och jag tycker nog att "hon" passar in rätt bra där :D 


Miss K levererades i en "exklusiv" gympapåse hehe :P 


5 februari 2012

Lek och pyssel

Idag har jag och Mika varit ensamma större delen av dagen och då har vi passat på att leka och pyssla på lite extra tillsammans. Att stapla klossar, sätta peggar i bräde och dega på med Play-Dooh hör till favoriterna. Lägga pussel är också kul omän knoppusslen börjar vara lite väl lätta. 



På tal om..

..Loreen, hur bra är inte hennes relativt nya låt Sober?! Skiiitbra :) När jag hörde låten på radion i bilen för första gången så trodde jag det var någon superartist från USA typ. Men det var ju vår egna Loreen. Hon är ju bara för grym!!

4 februari 2012

Förresten..

..jisses så bra Loreens bidrag "Euphoria" var i melodifestivalen. Helt klart en ny favorit!!
Bild: SVT.se

Malmen på plats

"Malmen" kom äntligen på plats i veckan och den visade sig passa in väldigt bra i sovrummet. Jag är glad att vi beställde denna kombination med lång heltäckande bänkskiva. Får se vad som ska pryda byrån framöver. Nu blev det lite "man tager det man haver". Tv:n skulle jag nog helst vilja ha på väggen om vi nu ens ska ha den i sovrummet. Vi får se. Hur som helst har jag bestämt att sovrummet ska gå i just svart, vitt och grått som på bilden. Vi har så mycket färg i alla andra rum att det känns bra med något mer neutralt här.



Tre designfavoriter, smyckesträd från MENU, Iittalas "Vitriini" samt Eva Solos skål "Smiley".

Kallt kallt

Ojoj imorgon är det en vecka sedan senaste inlägget. Illa? Nja rätt skönt :) Jag fokuserar på annat än att blogga och det känns bra. Men mer än ett inlägg i veckan kan jag ju försöka fixa :)

Annars är det bra med oss. Jocke har blivit frisk, så pass att han jobbade torsdag, fredag. På onsdagskvällen kom min kompis Anna hit för att läsa en distanskurs på universitet. Imorgon åker hon hem. Jag, Anna och Clara har hunnit med en middag med vin på Allstar. Det var trevligt. Jag och Clara gav Anna en försenad julklapp eftersom både jag, Clara och barnen fick fina paket på posten innan jul. 

Jocke har åkt till Ö-vik med en kompis för att se hockey och jag och Mika roar oss själva här hemma innan Anna kommer hit efter sina föreläsningar. Gick en promenad för någon timme med Mika sovandes i vagnen. Bäddade om gumman med bland annat BOOM-filten så hon sussar nog varmt där ute trots kylan. Nä nu blir det lite röj på Mikas rum innan det är dags att väcka henne.

Sussar sött