23 april 2012

Möbler till vardagsrum

Jag tror jag har bestämt mig att det blir tvmöbel samt vardagsrumsbord i serien SMILE från Mio. En rätt så prisvärd serie faktiskt. Det runda bordet kommer bli perfekt med maskroslampan ovanför!




Bilder: mio.se



Loppisen

Loppisen igår gick helt okej. För er som undrar så hyrde jag bord på Nolias "vanliga" loppis. Jag sålde en massa krimskrams strax över 1000-lappen. Det var väl helt okej för fyra timmars jobb. Fick ju en slant för sådant som jag kanske ändå skulle ha kastat tillslut. Så det får jag ju vara nöjd över! 


Mitt något kaosartade bord :)

21 april 2012

Inför loppisen

Denna lördag har ägnats till att prismärka allting inför loppisen imorgon. Gudars så svårt det är att sätta ett vettigt pris. Jag har säkert satt priser i överkant men folk får väl pruta. Sen lär jag väl märka om ingen vill handla av mig :) Det jag säljer är bland annat gardiner, kuddar, kuddfodral, lampor, kaffemuggar (bla höganäs), skålar, vaser, smycken i massor (bland annat baglady, pilgrim) väskor (bla nike, esprit) ja plus en massa annat krimskrams. Nu ska vi åka till Kicki och Daniel på middag. Blir trevligt!


Fem flyttkartonger och två plastbackar blev det

Jag hittade en liten söt väska från Ralph Lauren (följde med någon parfym) som Mika blev så glad över. Så glad att hon somnade med den :)

20 april 2012

Jippiee!!!


Jag har just fixat biljetter till Gagas konsert den 30 augusti!! Jag velade länge om jag skulle se konserten men Jocke övertalade mig. Trots att biljetterna är svindyra om man ska sitta bra till så är det fasiken värt det. Konserten kommer bli ett minne för livet och jag kan sen säga att jag har sett Gaga live. Det är coolt :P Längtar som en galning. Vem som ska följa med mig återstår att se :P

19 april 2012

Mika sjunger

eller snarare skriker bäbä vita lamm. Kanske måste skaffa henne en vettigare mikrofon också :)

17 april 2012

Ledspots

Jocke fyllde år efter påskhelgen och han fick då efterlängtad takbelysning över bardisken  av mamma och pappa. Jag har ju gjort x-antal inlägg om olika alternativ som jag tyckte skulle passa men min pappa tycker att halogen är ute och led är inne. Så det resulterade i ledspottar i kubdesign. Det blev himlarns bra faktiskt. Jättesnyggt "vitt" ljus. Nu fattas bara en dimmer på dessa....paaappaaa :)

SnöOväder

Men hallå vad hände med vädret?! Full snöstorm och det ser ut som att det ska fortsätta på det här viset under natten. Huga huga! Imorgon ska jag jobba så Jocke får vara hemma. Det blir nog ingen förskola för Mika denna vecka. Febern har nämligen stigit under eftermiddagen och dessutom är hon rejält rosslig och snorig. Hoppas jag och Jocke klarar oss men det återstår ju såklart att se. Jag ska på loppis i helgen, eller alltså jag ska stå och sälja på loppis. Blir första gången för mig. Har en hel del prylar att hiva iväg. Det blir kul. Jag måste bara få med mig någon som kan hjälpa mig, känner mig lite väl orutinerad för att stå där alldeles själv. Mamma och pappa kanske kommer men det är osäkert än.


Vår uteplats driver igen...igen...

Förkyld Mika

Förra veckan pratade jag och Jocke om hur otroligt det var att Mika hållit sig frisk en längre tid. Men ja det skulle vi ju aldrig ha sagt för lagom till helgen blev ju Mika krasslig och nu har jag varit hemma både igår och även idag. Det verkar vara en helt vanlig förkylning med snor och hosta. Mika har väldigt lite feber och är relativt pigg och glad som vanligt så något större fel på energin är det inte :) Trots det blir det en hel del filmtittning en dag som denna. Efter lite Dora och Rorri är det nu Meckar Micke som gäller.


En färgklick i det annars svartgråvita sovrummet.

Själv så har jag inte gjort tokmycket idag. Jag städade, renbäddade och tvättade lite igår. Dessutom blev det lite oväntat jobb för mig mellan 16.30 till 21.30 igår kväll. Men det gick bara fint. Nä nu ska jag göra ett ryck innan middagslagningen.


16 april 2012

Bilder från fjällen (2)

På måndagen då vi kom upp till gräsen så var det för sent för att åka skidor. Eftersom vädret var kanon så ägnade vi istället eftermiddagen till att åka bob och leka i snön! På bilderna: Jocke i svart och Mikas farbror Kristoffer i blått/grönt. Mikas farmor och hunden Mira, Mikas farfar med hunden Viggo, Mikas faster Maria med kusinen Holger samt jag och Mika.

Bilder från fjällen (1)

Tänkte jag skulle visa lite bilder från vår fjällvistelse vid Riksgränsen. Vi bodde i en fjällstuga i Katterjåkk, som ligger strax innan Riksgränsen och hör till sammma liftsystem. Jockes pappa har förmånen att hyra stugan genom sitt jobb på LKAB. Detta var tredje gången jag besökte Riksgränsen och stugan i Katterjåkk men Jockes familj har varit där en massa gånger förut. Stugan är belägen en bit upp i backen alldeles vid en nedfart, skoterled och lift. Liftsystemet börjar ca 200m nedanför stugan. Så det är absolut inget fel på läget :)

14 april 2012

Jobb imorgon

Nu är det dags för sängen för imorgon ska jag jobba förmiddag. Fick en sjukskrivning just innan jag skulle gå hem i fredags och eftersom jag visste att vi redan hade brist på folk (många bortresta) och att ingen skulle ställa upp frivilligt så tog jag passet själv. Det känns helt okej, det är bara en förmiddag och jag bör vara klar vid 12. Efter jobbet ska jag träffa fina Clara för lite lunch på NK på Strömpilen. Det blir trevligt. Jocke var sen sugen på att åka till Klockarbäcken och kika lite. Vi får se vad som händer för sen på kvällen kommer Maria och Marcus hit. Ännu mera trevligheter :)


Avslutar med en bild på de söta kusinerna! Natti natt!


Förändringar i hallen

Usch vilken busväder det blev idag, vi har knappt varit utanför dörren. Egentligen skulle jag och Mika umgås utomhus med Clara och Tobias på eftermiddagen men det ställde vi in eftersom Mika har blivit lite förkyld. För att sysselsätta oss inne har vi därför ägnat denna dag till att fixa till det i hallen. Vi har en sådan där tråkig lång smal hall, med badrum och WC på ena sidan och på andra sidan gästrum/kontor samt avhängning. När vi flyttade in så stod det två garderober i hallen. Dessa har vi idag tagit bort helt eftersom vi inte behöver dom, de tar bara en massa plats. Istället tog vi MALM byrån från gästrummet/ kontoret och ställde den i hallen. Blev ungefär som i förra lägenheten :) Tycker resultatet blev betydligt bättre än innan och jag är mycket nöjd över Pappelinamattan jag beställde innan påsk.

                                 FÖRE                                             EFTER
Nu saknas lite finare takbelysning, vill ha belysning i båda uttagen samt något på väggarna. Pallarna ska kastas ut och ersättas med någon finare bänk eller varför inte en Kartellstol :) Vidare ska det upp tavlor. Får se vad det blir för motiv, kanske ramar in lite färgglatt tyg eller så blir det något grafiskt med text. Återstår att se!


13 april 2012

Ett stort GRATTIS

till min bror Micke och hans Camilla som idag har blivit husägare!! Nu längtar vi till sommaren ännu mera!



Uppdatering: Huset ligger i byn Yttervik, ca 4km från min hemby Örviken, utanför Skellefteå.

12 april 2012

Nakenfis

Efter middagen ikväll skulle Mika promt ut och "städa". Så vi klädde på oss och gick ut och sopade som Mika så gärna ville. Hon plaskade även i alla pölar hon såg samt lekte i leran med hink och spade. Yippieeyay! När vi kom in fick det bli ett välbehövligt bad för bruden och efter det vägrade hon en ny blöja så då fick det bli nakenspring och lite potträning. Eller inte lite, för det hann väl bli femtioelva pottsittningar innan det blev dags för kvällsfika. Mika sitter gärna på pottan men än så länge har det endast resulterat i några få droppar en gång. Så nu är det mest show på pottan än att göra annat i pottan hehe. Nåja, vi stressar inte på, det kommer väl så småningom. Vi får fortsätta öva mera ute i sommar, praktiskt om inte annat :)

Pigg och glad nakenfis som showade både på "puffen" och på pottan

11 april 2012

Borta bra men hemma bäst

Här duggar det inte tätt mellan inläggen, ber om ursäkt för det. Vi kom i alla fall hem i måndags efter 10 dagar på vift. Trots att vi har haft det jättebra så får jag alltid hemlängtan när vi är långt och länge hemifrån. Så det var skönt att komma hem igen trots att hemkomstdagen bestod i mindre roliga sysslor som att packa upp, tvätta fyra maskiner kläder, handla hem mat till en tom kyl osv. 


Det bästa med resan har såklart varit att få uppleva Riksgränsen igen, det var tre år sen sist så det var på tiden. Mika tyckte det var roligast att äntligen få träffa sin kusin Holger igen. Då kusinerna bor 60 mil ifrån varandra så blir det långt mellan gångerna de ses. Hur som helst så leker barnen väldigt bra ihop trots lite smågnabb när de får för sig att leka med exakt samma leksak. Men det hör väl till åldern antar jag. I en sekund är det ego och i nästa sekund ska de dela med sig. Ja de är ju för roliga de små :)
Mika och Holger fick var sitt jätteägg med russin, pixibok, kläder mm. I ägget låg även en liten påse ostkrokar som barnen förtjust smaskade i sig och som de dessutom delade med sig utav :)

3 april 2012

Vi har det bra!

Vi påbörjade i fredags vår semesterresa norrut. Efter en helg hos mamma och pappa kom vi till Jukkasjärvi på söndagkvällen. Där blev det ompackning innan vi igår förmiddag började köra mot Riksgränsen. Efter 1,5h i bilen var vi framme. Vi hann inte åka skidor men passade på att göra annat som att åka bob med barnen, handla, packa upp och njuta av solen. Idag har jag, Jocke, Maria(J:s syster) och Kristoffer(J:s bror)åkt skidor hela dagen. Så ikväll känner vi oss rätt möra. Vi har i alla fall haft kanonväder och jag har åkt skidor för andra gången på 16 år. Tänkte att det skulle vara lite roligt att testa det istället för bräda för en gångs skull. Barnen sover sedan åtta, de var helt slut efter en rolig dag med sin farmor/mormor och farfar/morfar.  Imorgon ser vädret ut att bli sämre men här uppe vet man aldrig vad det kan bli så det återstår att se!