26 maj 2012

Härliga helg

Igår kväll var Lina och Annika här på lite tjejmys med vin och prat i massor. Riktigt trevligt var det! Så trevligt att tiden sprang iväg efter midnatt alldeles för snabbt :P Jocke var på kickoff med jobbet och jag fick i säng Mika halv åtta just innan tjejerna kom. Sen sov vi till ca 9.30 idag. N A J S!



Idag har vi hunnit med mycket trots sovmorgon. Jocke har varit lite bakis men han är även helt däckad av pollen just nu. Jag är inte direkt avis. Så det blev bara jag och Mika som cyklade till brännbollsyran för att träffa Maria och Marcus. Där picknickade vi lite och hade trevligt. På hemvägen cyklade vi förbi Clara, Peter och Tobias där vi blev bjudna på glass. Sen cyklade vi hem och käkade lunch. Mycket cykling idag, härligt! 

Vidare har jag putsat fönster, skurat altanen och den lilla cafegrupp vi har där. Även fixat med lite kuddar och ljuslyktor. Clara och Tobbe kom även förbi för lite lek och prat ute. Kul kul! Mika sover aldrig lunch på helgerna så därför blir hon lite extra trött på kvällen om det varit full fart hela dagen. Ikväll somnade hon på soffan innan åtta. Skönt, nu väntar jag och Jocke på eurovisionen!

23 maj 2012

Smaka vettja!

Guud så god denna choklad är! Testa gärna om du gillar citron och choklad. Jag var lite skeptisk mot ingefäran men den känns knappt. Eller egentligen så tror jag det är den som gör hela smakupplevelsen.

Mera trots

Mika har fortsatt med sina trotsfasoner genom att lägga sig raklång på marken. Hon surar ihop totalt om hon inte får som hon vill och lägger sig var som helst ned. Att tillägga är att hon är helt knäpptyst där hon ligger. Senast var igår när vi kom hem från jobb och förskola. Då ville hon ut direkt på gården och leka men det ville inte jag eftersom vi skulle äta middag först. Det resulterade i en avlång Mika på golvet i hennes rum. Jag och Jocke började äta och när hon plötsligt försvann från golvet så hittade vi henne i sängen där hon låtsades sova. Vi skrattade gott och tillslut brast även hon ut i skratt. Tokfian! 


20 maj 2012

På väg hemåt

Efter ett kortare stopp och en god middag hos mina föräldrar är vi nu i bilen igen på väg hem. Helgen i Luleå har varit lugn. Vi har mest ätit gott och umgåtts. Marken nedanför stugan var fullkomligen dyngsur av allt smältvatten så det har varit svårt att t ex kratta och göra liknande utegöra. Men några vändor har vi såklart varit ute ändå. Jocke och Mikas farfar har fällt några träd och röjt lite och Mika har kramat på Mira, hoppat i pölar och cyklat på sin nya trehjuling. Ska lägga upp några bilder senare. Nu är vi snart hemma, skönt :)


19 maj 2012

I stugan

Det blev trots allt en fyra dagars arbetsvecka för mig. Jobbade in fredagen i torsdags och sen packade vi ihop oss och drog till Öris. Innan vi igår åkte vidare norrut så var vi med på uthämtningen av mamma och pappas nya fina bil. Mamma var måttligt stolt :) Nu har vi för en timme sen vaknat upp i stugan i Luleå och legat och myst i sängen hela familjen. Åh vad det är härligt med helg och ledighet!


13 maj 2012

Nya friska tag!

Bortsett från att den borttappade bilnyckeln återfanns i måndags så har denna vecka varit en riktigt skitvecka. Inte på alla plan förstås utan främst hälsomässigt. Nu hoppas vi på att kommande vecka blir bättre med nya friska tag. Endast tre arbetsdagar att beta av, det ska väl gå bra hoppas jag.


I helgen har vi inte gjort speciellt mycket. Trots att solen har skinit så har det blåst och varit rätt kallt i Umeå. Igår var jag ner på stan en sväng, helt själv. Var ute efter lite kuddar och prylar men hittade ingenting. Blev riktigt besviken på utbudet och kände inte att något tilltalade mig. Kanske inte riktigt var på shoppinghumör. Nåja lite kanske för efter att jag blivit upplockad av Jocke och Mika så åkte vi iväg och köpte en ny STOR grill så vi kunde bjuda Kicki och Daniel på grillmiddag på kvällen. Det var både gott och trevligt :) Daniel och Jocke gjorde det bra som kunde hitta en blåsfri plats för att kunna genomföra grillningen. Framför balkongen gick det tydligen hyffsat bra.



Bortsett från lamellmonteringen har vi idag även varit i äventyrslekparken en sväng. Mika gick mest omkring och tittade på när andra barn lekte och var inte alls intresserad av att aktivera sig själv. Hon var mest pigg på att klappa en and som låg och vilade i solen. På hemvägen fick hon en trotsattack och la sig raklång på vägen. Ja vi får tålamodet testat nästan dagligen numera.







Nu blir det sängen och sex timmars sömn! Natti!

Lameller på plats

Nu är lamellerna äntligen på plats! Det tog bara fem månader innan vi fick "tummen ur". Eftersom vi bor på markplan så är ett insynsskydd välbehövligt. Tanken är såklart att det inte ska vara fördraget hela tiden men på kvällarna kan det vara skönt att slippa alla som går förbi och glor rakt in. Lamellerna är köpta på JYSK och består av två skenor, en 2,5m och en 1,5m. Den som är 1,5m sitter till höger och täcker altandörren och lite till. Perfekt för då kan man välja att endast vinkla för lamellerna på den skenan. Det blev smart och bra!

Före

Efter
Jag tycker rummet ändrar helt karaktär när man drar fram lamellerna. Det blir (såklart) mer instängt men också mysigt, typ lite loungeaktigt speciellt på kvällen då det är mörkare ute.

Förresten har ni något bra tips på vad vi ska sätta på väggen ovanför tv:n? Vi har en svart lång högblank tavellist liggandes sen förut. Jag har haft funderingar på att sätta upp den och ha tavlor på denna istället för att sätta tavlor direkt på väggen. Med en list skulle det dessutom bli lätt att variera tavlor och motiv eller annan inredning som t ex ljuslyktor. Däremot blir ju allt väldigt horisontellt efter en linje fast det är nog faktiskt så jag vill ha det på den väggen. 

Fint för balkongen/terassen

Åh, nu har jag hittat något jag vill ha till balkongen nämligen "Urban Garden" från SMD design. Det är en serie med en stor och en liten planteringslåda samt en spalje. Det fiffiga är att planteringslådorna är justerbara på längden, vilket gör att du kan anpassa den efter bredden på t ex balkongen.

Den stora planeringslådan går att justera mellan 60-100cm. Även djupet är justerbart.


Spalje och liten blomlåda ovanpå går att komplettera.


Så snygg och stilrent. Finns även i svart. Det enda tråkiga är att allt kostar ca 4400 kr. Lite för mycket alltså. Kanske går att hitta liknande för en billigare peng..

9 maj 2012

Tillfällig sänglösning

Mika har varit lite svår att söva sedan några veckor tillbaka. Hon har inte alls velat sova i spjälsängen och blivit helgalen då vi lagt henne där. Ja faktiskt lite självdestruktiv då hon viftat på med småbenen mot spjälorna så hon fått blåmärken. Ibland har hon efter en massa skrik och grin somnat eller så har vi (inte orkat med och) burit henne till vår säng där hon somnat bums för att sedan bära tillbaka henne. Det sistnämnda är inte att föredra jag vet men vad gör man inte för att göra det lite enklare.. ibland.

I helgen när vi lekte på gården träffade vi Mikas förskolekompis (och granne) Alva och hennes mamma Elin. Vi pratade lite kring sömn och sånt och Elin berättade att de testat att ta bort ena sidan på spjälsängen. Jag har aldrig kommit så långt i mina tankar att det ens är möjligt på Mikas spjälsäng, men så var ju fallet. Så i söndags gjorde vi slag i saken och monterade bort ena långsidan. Trots att Mika blev överlyckig över sin "nya" och mer "öppna" säng så gick det inte alls få henne att ligga kvar där på kvällen. Det slutade med vår säng tillslut. De två senaste kvällarna har däremot gått över förväntan. Mika har varit betydligt lugnare och efter bokläsning och lite mys har hon accepterat att man lämnat henne och hon har somnat själv så småningom. Ikväll kom hon upptassandes en gång men protesterade inte alls när vi gick tillbaka till sängen. Nu hoppas jag att vi får någon slags rutin på detta och att den modifierade spjälsägen kan fungera ett tag till innan vi måste köpa en ny "riktig" säng.

Vi får förstås bunta upp en massa grejs mot sängen så Mika inte trillar ut.

Mikas nya favorit, den supermjuka kattungen som hon fick av min arbetskompis Karolina på 2års dagen.

Magsjuka delux

Så blev jag själv drabbad tillslut. Av den värsta magsjuka jag någonsin varit med om. Sent på måndagskvällen började jag må väldigt illa. Jag lyckades somna men vaknade efter tolv på natten av att jag mådde ännu mera pyton. Sen blev det många besök till toaletten, ja ända fram till morgonkvisten. Min mage har varit totalhavererad sen dess och jag fick konstigt nog även hög feber igår. Väldigt konstig kombo. Gårdagen sov jag i princip bort. Idag är det betydligt bättre, nästan feberfri men däremot en jobbig huvudvärk. Nåja nu är det värsta bortgjort så snart är jag nog "fit for fight" igen! Hoppas bara Jocke klarar sig och även mina föräldrar som var hos oss i söndags...

Soffläge (+ en liten skymt av vårt nya vardagsrumsbord)

5 maj 2012

IKEA PS 2012

För någon dag sen släpptes den nya IKEA PS kollektionen och trots att den helt klart är häftig så är kollektionen lite väl "wild and crazy" för min smak :P Jag hittade i alla fall en stilren LED lampa som jag tror skulle passa bra som sänglampa. Vitrinskåpet tycker jag är superfint men jag är tveksam om det skulle passa in här. Ska i alla fall kolla in dessa nyheter nästa gång vi åker till varuhuset.







Bilder från IKEA.se

4 maj 2012

Skiiiitdag

Vaknade inatt klockan 04 av konstigt ljud från Mikas rum. Med tanken att det går magsjuka på dagis, sprang jag dit och möttes av det jag befarat. Tack och lov var det inte mycket och när Mika en kvart senare kräktes för andra gången så kom det "ingenting". Sedan dess har hon inte kräkts något mer men har däremot haft feber och sovit en hel del. Nu ikväll är hon däremot pigg och glad. Skönt att se. Jocke fick vara hemma då jag hade fullt upp på jobbet. Släckte arbetslampan klockan 16 (ska egentligen sluta 13.30) och när jag skulle söka igen nyckeln till bilen så hittar jag den inte. Jag har alltså slarvat bort den under dagen. Så otroligt onödigt och slarvigt av mig. Får se om den kommer till rätta tillslut. Det är tur vi har en extranyckel i alla fall.

Ja ingen rolig uppdatering efter 11 dagars uppehåll :P Men jag ska skärpa mig! Får väl uppdatera lite mera sen om vad vi gjort. I helgen blir vi i alla fall hemma. Det ska ju bli fullkomligen SKITVÄDER ser det ut som så vi håller oss hemma och inne. Kanske blir det att montera upp lamellerna i vardagsrummet, ja det återstår att se :)