30 juni 2012

Möhippa

Igår var det äntligen dags för Annikas möhippa. Efter två planeringsträffar bestämde vi oss tillslut för att aktiviteterna skulle bli polefit och hotellhäng. Sagt och gjort. Igår på dagen överraskade vi den kommande bruden vid 13-tiden. Annika fick packa ihop diverse saker och sen åkte vi på Västerslätt till en lokal där Polefit:en höll till. Guud, så skoj det var men shit vad jag har träningsvärk idag, säkert blåmärken också :P Sen åkte vi till Plaza där vi checkade in. Efter lite lekar, kex, ost och champagne så gick vi upp i relaxen och roade oss lite innan det sen var dags att äta buffe på hotellet. Supergott var det! Vidare blev det ännu mer lekar innan vi avslutade kvällen på Allstar. En riktigt trevlig eftermiddag och kväll. Hoppas den blivande frun också tycker det och att hon sov riktigt gott inatt :)

Blivande fru Dunder

Glasklart

Jag tycker om klarfärgat glas. Det kan faktiskt vara nog så fint än färgat många gånger. Dessutom gillar jag i princip allt som Iittala gör. Festivo ljusstakar och Kivi ljuslyktor är klassiska favoriter som jag innehar och för något år sedan började jag samla på serien "Kastehelmi". Jag har ett stort serveringsfat samt assietter och dessertskålar och eftersom jag gillar serien så vill jag gärna utöka samlingen. Jag gar länge haft ögonen på ett tårtfat samt en större skål i "Kastehelmi" och när det dessutom var 20% på rum21så slog jag till. Dessutom har jag jag länge spanat på "Lempi" glasen från Iittala så åtta sådana är också på väg hem till oss! Kul med lite nytt i köket!


"Lempi" glas
"Kastehelmi" skål

"Kastehelmi" tårtfat

24 juni 2012

Plantering i blomlådor

Idag har jag planterat lite i de nya "Funky" blomlådorna jag beställde för någon vecka sedan. Det blev "Million bells" som är en stor favorit tillsammans med lite silvrig njurvinda. Kan bli bra om blommorna bestämmer sig för att överleva. Blomlådorna ska inte stå på altanen utan hänga på balkongräcket. Bild på det kommer en annan gång.




Ja i bakgrunden kan man se delar av det förskräckliga försök till häck som markgubbarna har planterat. Det ser ut som att de har stampat ner plantorna och vissa har inte ens löv?! Får väl se om det "tar sig" annars får de väl göra om och göra rätt. 

"Straight"a sängbord

Jag kom på härom dagen att jag aldrig visat sängborden vi beställde i början av året. Sängborden som heter "Straight" är från SB Nord och är designat av Karin Mannerstål. Jocke höll på bryta ihop när han fick höra det. Han står bara inte ut med henne och byter kanal då det är hennes tur i "Äntligen hemma". Jag tror det är Karins frisyr som provocerar honom mest, han är nog bara avis :P


Vi är i alla fall jättenöjda över sängborden. De kostade ju en aning mycket men då man hittar precis det man söker så spelar priset mindre roll, ja så länge det är inom rimliga gränser förstås :) Det är så bra att möbeln har en utdragbar låda där mobilladdare, läppsyl, handkräm och annat krimskrams kan ligga. Även bok/tidningshyllan är perfekt! Enda nackdelen är att damm syns bra på svarta möbler :P


"Straight" från SB Nord

Har funderat över sängbelysning men känner inte riktigt att jag hittat det jag söker än så länge. Kanske för vi inte vet vad vi vill ha. Vidare måste vi klura ut en lämplig lösning på sänggavel så man skyddar tapeten åtminstone lite. Jag är nu inne på en genomskinlig glasskiva men jag antar att det skulle kosta en hel del. 

Vårt sovrum som det ser ut just nu
Vidare skulle jag vilja någon form av väggdekor alternativt tavla ovanför sängen. Vad det än blir så måste det bli svart på den vita väggen. Hittade detta tryck som tapet på rum21. Urcool men kanske inte i ett sovrum. Ett tryck som är mer brett än högt skulle vara fint ovanför sängen. Några tips?


"Hair" väggdesign från Scandie

23 juni 2012

På vift på cykel

Jag och Jocke har just avverkat en film från 1944. Snacka om att inte ha något bättre för sig en lördagkväll :P Idag har vi varit på cykelturné. Vi cyklade först till Haga där vi hälsade på Maria och Marcus för lite prat och vätskepåfyllning. Sen cyklade vi Väst på stan till våra gamla hemtrakter på Storgatan där vi hälsade på trevliga före detta grannar. På vägen hem stannade vi på Sjöbris och åt en jättegod sallad, Mika åt pannkakor. Mätta och belåtna kunde vi sedan cykla hem igen efter några kortare stop längs vägen. Bland annat ankdammen vid NUS. Resten av dagen har varit soft med sol, bad i plastpool ute för Mikas del och lasagne till middag. 








Mika sovit sedan åtta och jag och Jocke har som sagt sett en 70 år gammal film och annars har jag nog mest suttit här och kikat. Jag har även mätt och funderat på hur vi ska göra med garderoberna i tredje rummet. Vi är båda överens om att en garderobslösning med skjutdörrar från IKEA hade gjort susen där inne. Får väl se hur det blir med det..

22 juni 2012

Midsommarchill

En trevlig midsommarafton hoppas jag att ni har haft! Vi har som sagt hållit oss hemma, mestadels på gården och umgåtts med trevliga grannar. Men en liten utflykt har vi även hunnit med då vi mitt på dagen packade cykelkärran med barn, katt och diverse förnödenheter och därefter cyklade längs Nydalasjön. Vi hann inte långt då vi stannade redan vi Kyrkstugan. Där gick vi ut på på bryggan och myste någon timme med lite mat och dryck. Till Mikas stora förtjusning simmade en andfamilj förbi som vi matade med brödsmulor.


Överförtjust Mika matade fåglarna



Härlig utsikt över södra delen av sjön
"Vårt" lägenhetshus som skymtar längst bort i bilden
Det fanns mycket för Mika att spana på
Slapparkissen spanade även hon
Ehh, ja hej hej happyface
 Busarbild på mina fina
I vår och framför allt nu har vi successivt börjat förstå hur himla fint och naturnära vi bor, då vi har Nydalasjön rakt nedanför oss. Att bo så pass "nära" stan (definitionsfråga ja) och ändå bara ha 300m till en sjö är lite av en lyx. I alla fall för oss!

Sussa skönt

Jag gillar Hemtex. De har oftast prisvärda gardiner, påslakan, handdukar, kuddar mm så därför blir det oftast dit jag går när jag är på jakt efter något mjukt i inredningsväg. För någon vecka sedan inhandlades lite nytt till sovrummet. Då var det kampanjpriser på utvalda produkter och det resulterade bland annat i två fluffiga syntettäcken och grårandiga påslakanset i percale. Våra duntäcken har vi haft alldeles för länge och dessutom är de blå.. varför liksom?! Hur som haver blev det inte förrän igår vi bytte täcken och renbäddade så i natt har vi sovit extra gott. 


Fluffigt syntettäcke
+
påslakan i percale
= SKÖNT!

bilder ovan: hemtex.se

Två nya kuddar pryder numera sängen också. Jag är fortfarande inne på att behålla sovrummet i en svart-vit-grå färgskala då lägenheten i övrigt är hyffsat färgglad.

"Love is all you need" kudde och kudde med grenar och löv

21 juni 2012

Finally!!

Efter fyra dagars pusslande med vabb och jobb om vartannat är det nu äntligen HELG! Vanligtvis brukar vi fira midsommar i stugan i Luleå med Jockes familj men i år ska vi bara vara hemma. Det beslutet grundades delvis i att Mika fick vattkoppor. Nu hade det egentligen inte spelat någon roll för kopporna har börjat torka ihop och hon har ingen feber längre. Men nu blir det ändå så att vi stannar i Umeå och det känns jättebra! Mika är som sagt på bättringsvägen och förhoppningsvis ska hon kunna gå sista veckan på förskolan innan sommarlovet börjar. 

Detta blir förresten mitt första inlägg på min nya dator. Jag har tidigare skrivit om att jag ville ha en iMac. Ja faktiskt mest för designens skull då allt är inbyggt i skärmen men också för att den är stilren och ursnygg, ja i alla fall i mina ögon :P Hur som helst så fick jag ett väldigt bra erbjudande av Elgiganten förra veckan och då var det kört. Jag har haft datorn sen i söndags och jag måste säga att jag är mer än nöjd trots att jag långt ifrån har lärt mig alla finesser. Vi har sedan tidigare en iPad och Jocke har en iPhone och faktiskt så trot jag mitt nästa teknikprylsköp blir en iPhone. Mest för att alla Appleprylar går att synka så ruskigt bra.

Min nya fina älsk...vän :)
iMac:en står nu på köksbordet i väntan på ett skrivbord. Jag har i princip bestämt mig för att datorn ska stå i en stringhylla med arbetsskiva. När den ska köpas in + vart den ska stå är fortfarande inte bestämt. 

18 juni 2012

Ljusglob

Förra året i augusti köpte jag en LED- ljusglob från GP. Med den medföljer en fjärrkontroll så du kan styra färgintervall osv på globen. Det fiffiga är att globen är uppladdningsbar (därmed sladdlös) samt tål både regn, vatten (kan flyta i pool) och kyla. Under hösten fick globen stå ute på den inglasade balkongen i vår förra lägenhet. Det blev verkligen jättemysigt. I sommar ska den återigen få stå ute när det börjar bli lite mörkare på kvällen. Under vinterhalvåret blir den även jättefin att ha inomhus.  






 Bilder: Google

Ännu mera koppor

När Mika hade svinkoppor så var halva hennes avdelning sjuk i vattkoppor alt. höstblåsor. I helgen fick Mika feber och på söndag morgon kom prickarna. Så nu har hon vattkoppor stackarn. I och för sig är det väl lika bra att hon får det men för oss kändes det lite väl otajmat jobbmässigt. Nåja det är bara att gilla läget. Jag är hemma idag och i morgon kommer vi nog göra en specialare med halva dagen var. Sen får vi se hur vi löser resterande dagar. Tur det är fyradagars vecka. Så om någon vill "göra bort" vattkoppor så är ni extra välkomna hit!


Annars har helgen varit bra. Vi har varit i Örviken hos mina föräldrar och även hälsat på min bror Micke och hans Camilla som fick tillgång till sitt köpta hus i fredags. Micke fyllde även år då så det blev lite uppvaktning också trots att huset och flytten såklart tog över dagen i överkant. Huset är jättefint och har stor potential och det ska bli spännande att se resultat då de sätter igång med att renovera. Då vi inte visste att Mika skulle bli sjuk i vattkoppor så har vi även hälsat på Theresia, Daniel , Theo och Stella. Får hoppas på att Theo och Stella klarar sig. Såå typiskt annars. Vi fick i alla fall se utvecklingen av renoveringen i deras hus och det blir hur fint som helst! 


Ätit våfflor och gungat har vi bland annat gjort denna helg.

12 juni 2012

Lägesrapport

Ja det finns inte mycket tid och inspiration till bloggandet just nu men ett litet inlägg ska jag väl kunna knåpa ihop. Mika har blivit frisk från svinkopporna så igår var första dagen på förskolan på länge. Salvan som jag var skeptisk mot gjorde verkligen verkan och nu återstår endast rodnader efter utslagen.

I helgen har jag hunnit vara med jobbet på "Fortet" och därefter blev det middag på "Båten". Det var trevligt men jag var så trött och slut så det fick bli en tidig kväll med hemgång redan vid halv tio. På söndagen drog vi på cykeltur och testade cykelvagnen som gick bara finfint. Mika var så nöjd där hon satt. På kvällen kom Maria och Marcus hit med tacomiddag. Inte dumt alls :) Jag bakade för första gången Leilas Blueberry Cheesecake till efterrätt och den var ju grymt god och dessutom enkel att göra! Vi har ätit sista bitarna ikväll och jag tycker nog den har "gottat till sig" i kylen under dessa dagar.


Annars har vi varit utomhus mest hela tiden då vädret tillåtit. På helger och kvällar hänger vi ofta ute på innergården och träffar trevliga grannar, stora som små. Vi leker i sandlådan, spelar fotboll och blåser "såpblubbler", som Mika kallar det. Mika har sin förskolekompis Alva som granne och de leker nästan varje dag ute på gården. Vi får knappt in henne då det är dags för kvällsfikat :P Nä nu måste jag sluta, ögonen går i kors!



Mikas största intresse just nu är att blåsa såpbubblor

6 juni 2012

Betessläpp 2012

Idag har vi varit på betessläpp i Röbäck. Gudars så mycket folk, värsta folkfesten :) Vi kom dit en halvtimme innan släppet och fick en jättebra plats rakt framför ladugårdsdörren där korna skulle komma ut. Mika tyckte hela upplevelsen med glada och hoppande kor var jättekul så det blir garanterat ett återbesök nästa år. Solsken, gratis bullar, mjölk och ballonger var också sådant som uppskattades :)