9 maj 2012

Tillfällig sänglösning

Mika har varit lite svår att söva sedan några veckor tillbaka. Hon har inte alls velat sova i spjälsängen och blivit helgalen då vi lagt henne där. Ja faktiskt lite självdestruktiv då hon viftat på med småbenen mot spjälorna så hon fått blåmärken. Ibland har hon efter en massa skrik och grin somnat eller så har vi (inte orkat med och) burit henne till vår säng där hon somnat bums för att sedan bära tillbaka henne. Det sistnämnda är inte att föredra jag vet men vad gör man inte för att göra det lite enklare.. ibland.

I helgen när vi lekte på gården träffade vi Mikas förskolekompis (och granne) Alva och hennes mamma Elin. Vi pratade lite kring sömn och sånt och Elin berättade att de testat att ta bort ena sidan på spjälsängen. Jag har aldrig kommit så långt i mina tankar att det ens är möjligt på Mikas spjälsäng, men så var ju fallet. Så i söndags gjorde vi slag i saken och monterade bort ena långsidan. Trots att Mika blev överlyckig över sin "nya" och mer "öppna" säng så gick det inte alls få henne att ligga kvar där på kvällen. Det slutade med vår säng tillslut. De två senaste kvällarna har däremot gått över förväntan. Mika har varit betydligt lugnare och efter bokläsning och lite mys har hon accepterat att man lämnat henne och hon har somnat själv så småningom. Ikväll kom hon upptassandes en gång men protesterade inte alls när vi gick tillbaka till sängen. Nu hoppas jag att vi får någon slags rutin på detta och att den modifierade spjälsägen kan fungera ett tag till innan vi måste köpa en ny "riktig" säng.

Vi får förstås bunta upp en massa grejs mot sängen så Mika inte trillar ut.

Mikas nya favorit, den supermjuka kattungen som hon fick av min arbetskompis Karolina på 2års dagen.

1 kommentar:

  1. Smart att ta bort ena sidan, hoppas att ni får till sovrutinerna inom kort. Vi har ju rubbat Amandas sovrutiner helt här i Thailand så det ska bli spännande att se hur det går när vi kommer hem. Kram!

    SvaraRadera