27 juli 2011

Svinkoppefunderingar

Vi har funderat mycket på varför Mika drabbas så lätt av svinkoppor. Bevisligen är det något som inte står rätt till. Mika har varit mer eller mindre förkyld sen i mars och har därefter haft två öroninflammationer och nu tre gånger svinkoppor i samband med förkylning. I och med att hon aldrig blir helt frisk från förkylningen så kanske inte bakterierna riktigt försvinner ur kroppen heller. Och när immunförsvaret redan är nedsatt så är väl risken större att bakterierna som orsakar svinkoppor bryter ut. Ja jag vet inte..det känns inte stabilt i alla fall.

Trots att vi har tvättat rent och smörjt en massa så har kopporna brett ut sig rejält under natten. Antar att spridningsrisken är avsevärt större när det gäller barn. För hur lätt är det att se till så att Mika inte kliar och petar sig i såren. Inte så lätt nej. Vi har försökt täcka såren men hon sliter bara bort tejpen/plåstren. Helt hopplöst. Högersidan av ansiktet är nu väldigt drabbat. Eftersom vi känner att läget försämras i rasande fart ringde vi och fick en tid i eftermiddag. Får se vad som händer då. Positivt är att Mika bortsett från svinkippor och förkylning är relativt pigg och glad! Tur är väl det! :)
Published with Blogger-droid v1.7.2

1 kommentar:

  1. Men lilla gumman, fy vilken otur! Svinkoppor verkar ju vara det jävligaste av jävliga att bli av med. Hoppas ni fick bra svar idag, kram!

    Annars så tänkte vi ha fest hemma hos Sofia den 6:e augusti, ni får gärna komma om ni är hemma och har möjlighet till barnvakt. Det är några par och lite annat löst folk, blir nog skoj :-)

    SvaraRadera