19 oktober 2011

Blandarproblem

Idag ringde Allan, han som har ansvaret över alla tillval osv i den nya lägenheten. Det har uppstått ett problem. Den blandare vi valt (som ingick i tillvalslistan) går inte sätta bakom diskhon för då tar den övre delen av blandaren i bardisken (som sticker ut en bit "in" mot köket också).
Blandaren vi valde - FM Mattson Garda III
Allans förslag var då att sätta blandaren på sidan av diskhon. Men herre gud tänkte jag, så jäkla urfult och opraktiskt. Hur kan han ens erbjuda det?! Tydligen var det någon till boende som var "drabbad" och hon hade gått med på att sätta blandare på sidan. Stackars henne när hon inser hur hemskt det blev. Det andra alternativet Allan erbjöd var att välja standardblandaren. 


Standardblandaren - 900E FM Mattson
Jag kan säga så långt att vi kommer vägra båda förslagen. De är fanken inte vårt fel att det har blivit såhär, det är ju något smarthead som inte tänkt till. Vi ska verkligen inte bli tvingade att välja något av dessa alternativ mot vår vilja bara för att göra det enkelt för de som gjort fel.


Det fanns en till blandare i tillvalssortimentet som påminner om den vi valde men den är böjd och jag är inte störtförtjust i det. Men den har i alla fall samma design annars. 




Kanske ett alternativ - FM Mattson Garda II
Annars måste vi hitta en helt annan blandare men då måste vi ju antagligen betala mellanskillnaden och jag har ingen större lust att lägga ut en massa pengar på det. Inte i denna lägenhet i alla fall. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar