29 april 2011

Nu då!

Efter ett två timmars besök på diverse avdelningar på Dragonen så är vi nu hemma igen. Efter att läkaren konstaterat öroninflammation på Mika så skickade hon oss på LAB för att ta sänka, temp och blodprov. Det visade sig att syresättningen i blodet var låg så därför fick hon inhalera astmamedicin vid två tillfällen samt dricka flytande kortison. Med oss hem har vi penicillin samt bricanyl så nu ska hon förhoppningsvis bli frisk.

Sist Mika hade öroninflammation blev hon piggare redan samma kväll när hon fått första penicillindosen. Om hon nu skulle bli så pass frisk av detta penicillin att hon kan gå på förskolan på måndag kan man då "tvinga" pedagogerna till att ge penicillinkuren som hon ska ha mitt på dagen? Eller hur funkar det?

3 kommentarer:

  1. Hmm, lämnade en kommentar nyss men den försvann?!

    Hoppas hon blir frisk nu med hjälp av medicinen, stackars lilltjoppan!

    När våra barn har ätit penicillin och varit på dagis har vi gett före och efter, är ganska säker på att personalen inte får ge medicin. Kanske hon kan gå lite kortare dagar så blir det ändå ganska bra med medicintiderna?

    SvaraRadera
  2. Men lillskruttan då! Hoppas verkligen att hon blir piggare snabbt!

    Precis som Annika skriver så får vi pedagoger inte ge medicin till barnen.
    Så det är nog att ge före och efter som gäller. Vi hade en gång ett barn som gick långa dagar och då löste familjen det så att någon av föräldrarna åkte till förskolan på lunchen och gav en dos. Det blir ju dock lite struligt och dessutom lite jobbigt för barnet som inte förstår varför mamma/pappa kommer och sedan går igen. Men går det inte att lösa på annat sätt så är det ju inte mycket mer att göra än att gilla läget och tänkte att det är tillfälligt.

    Hoppas det löser sig!

    SvaraRadera
  3. Det gör inget att 2:a dosen blir lite försenad, huvudsaken är att hon får i sig alla tre doserna, och att man försöker sprida dom så gott det går (minst 4 timmar mellan doserna). :)

    SvaraRadera