6 januari 2012

Belysning kök

Vi har just nu väldigt begränsat med belysning i köket. I nuläget är det endast spottarna i köksfläkten som lyser upp. Tack vare att kök, matplats och vardagsrum "hänger ihop" så lyser belysning i v-rum och matplats upp lite grann i köket men förstås inte tillfredsställande. Ja det finns två fula plafonder i köket men de vägrar jag tända för det blir ett sådant otäckt ljus från dessa. Då tänder vi hellre värmeljus :) Hur som helst så finns det två takuttag över den enorma bardisk som vi har. Eftersom vi insåg att vi redan har tillräckligt med hängande taklampor i rummet så har vi letat efter någon form av spotlights istället. Och idag hittade jag min drömbelysning som jag bara vill och till och med MÅSTE ha. FLOAT från By Rydens. Ingen billig historia men jag tror det kommer bli hur fint som helst! Jocke tyckte också att det måste bli bra. 


"Float" by Rydéns 


Tror formen på armaturen kommer passa köket perfekt och även i färgerna förstås :)
Vidare fick Jocke i julklapp av pappa och mamma superslimmade spottar till de (få men dock två) överskåp som vi har samt små LED-spottar som ska sitta under hela bardisken. Tror det kommer bli jättefint. Jag är väldigt glad över att ha en pappa som är elektriker om jag säger så :) 


3 kommentarer:

  1. Åhh, spottar under bardisken låter superfint, det skulle jag också vilja ha :) Vi har inte hunnit köpa någon belysning över bardisken än, men jag tänkte mig också någon form av spotlights, tror det blir superbra! Lite kul att Andreas sa senaste för några timmar sedan att det blev så konstigt ljus av lamporna i köket, så det verkar inte helt optimala :)

    SvaraRadera
  2. Det är inte aktuellt att blanda halogen (som för övrigt är helt ute) och led , alternativ till din rydensarmatur kommer att presenteras senare.




    MVH Pappa

    SvaraRadera
  3. Riktigt snygg! Kan ibland ångra att vi inte satt in sånna där fyrkantiga armaturen hemma hos oss med, men vad gör det om 100 år, haha.

    Håller med Lars att ni ska nog satsa på LED belysning, mer ekonomiskt och dagens led belysning är inte så dum! Vi har de både i hall och i båda badrummen av märket "hide a lite" både i vitt och i borstat stål! Dom är dock ganska dyra tror vi betlade kring 600 kr spoten!

    Lycka till.....i djungeln =)

    SvaraRadera