11 maj 2011

Fondvägg kök/vardagsrum

Imorgon ska vi bestämma vilka tapeter vi ska ha och jag har fått ansvaret för att göra det slutgiltiga valet. Jag ska ta med min vän Maria. Jag lider verkligen av beslutsångest delux så därför är det perfekt att någon med karaktär och bra smak följer mer.

Tänkt plats för fond i kök/vardagsrum är väggen mitt emot själva köket, mitt i rummet kan man säga. Vi hann inte spana så länge innan vi hittade en tapet som båda två gillade. Det var faktiskt Jocke som hittade den, kors i taket :P Tapeten är i alla fall en jättefin Marimekko. En vit-svart-ljusgrönaktig Unikko med storblommigt mönster. Den känns så pass "neutral" i färgerna att man inte låser fast sig totalt.

Hittade en bild där någon tapetserat den i ett kök. Dock lite knasigt att tapetsera den sådär anser jag. Mönstret måste ju "göra sig bättre" på en helvägg. Hur som helst så är köket på bilden och vårt kök väldigt likt färgmässigt. Köket går i vitt och svart så jag tror att tapeten kan plockas upp fint färgmässigt faktiskt.

Här är den tänkta väggen. Alla andra väggar i rummet tapetseras vita.


Vi har som sagt inte kikat seriöst på någon eller några andra potentiella fondtapeter till "köket". Får väl se om jag hittar något annat kul imorgon annars blir det nog Marimekkotapeten. Jag är inte rädd för mönster och färger och tror inte jag skulle trötta på denna. Inte det mista faktiskt!

3 kommentarer:

 1. Kör hårt!

  Den där tapeten var skit snygg! Passar nog ert hem klockrent!

  SvaraRadera
 2. Jättesnyggt. Jag skulle vilja köpa 5 meter om någon har över. ingrid.karlsson@hh.se

  SvaraRadera
 3. Googlade på fondvägg till kök och hittade denna bild- hemskt fin tapet! Hoppas det är ok att jag lånar bilden (och länkar till dig såklart)?

  SvaraRadera