2 maj 2011

Köksinredning

I den nya lägenheten är standarden på vitvarorna rätt hög. Men de är vita och vi vill ha rostfritt. Inbyggnadsugn och spishäll är standard men det är däremot inte diskmaskin. Kan för mitt liv inte begripa hur det INTE kan vara det i en nyproducerad fyra 2011. Men en diskmaskin ska vi såklart ha. Det går även att köpa en inbyggnadsmikro och då flytta inbyggnadsugnen och mikron i ett eget skåp. Men det blir dyrt och vi behöver dessutom det utrymmet till bland annat skafferi och annat. Vår lilla svarta Whirpool blir bra att ställa i ett hörn. Den duger bra.

Fläktkåpa är inte standard utan det är endast en vanlig vit spisfläkt. Den ska vi inte ha. Vi har kollat på alternativa fläktkåpor som de erbjuder och den billigaste ligger på ca 9000kr. Det är tyvärr svindyrt då det är nå speciellt med ventilationen i bostadsrättshusen nu för tiden. Kostnaden gör ju att vi tvekar lite. För det finns rostfria spisfläktar som inte är allför fula faktisk. Och de kostar inte ens hälften så mycket som en fläktkåpa gör.


Franke GLOSSY, kostar ca 9200, den till höger Format 45 en tusing till.


Franke F600 ca 4200

Spishällen har jag ingen aning om hur den ser ut men på bilden ser det ut som det är en vit kant på den och det ska vi inte ha. Vi har pratat om induktion men det blir en dyr historia då själva hällen ju såklart kostar mer + att vi måste betala extra för en tjockare bänkskiva. Så en "vanlig" duger nog också bra.

Imorgon har vi mötet med Electrolux och då får vi se vad det kan kosta för att få allt rostfritt. Säkert blir det en hel del. Vi kommer säkerligen måsta kompromissa för vi ska ju även pimpa till köksluckor och kakel. Köksluckorna är vita "matta" och kaklet är vitt 10x10 som standard. Det skulle vi vilja ändra på också såklart. Bänkskivor får vi välja vilken som helst i sortimentet utan extra kostnad (så länge man inte väljer induktion som kräver tjockare skiva). Det är ek som är standard på skivorna men något mer träslag än det som är i golvet ska vi inte ha. Sen ska vi ha en nedsänkt diskho och inte den rostfria ho med "bänk" som är standard. Det vägrar jag faktiskt.

Vi har hittat lite inspriationsbilder på färgskalor som vi gillar. Högblanka vita luckor, svart eller grå bänkskiva och glaskakel är sådant vi drömmer om.

Nåja imorgon får vi se om drömmarna kan bli verklighet. I alla fall en del av drömmarna :) Det viktigaste är att få till köket så att det blir praktiskt. Sen får vi se hur mycket det finns kvar till att snygga till det också :)

3 kommentarer:

  1. Oj så konstigt att inte diskmaskin är standard!! Väldigt mysko

    SvaraRadera
  2. När jag i framtiden får skapa mitt eget kök ska jag fasiken ha glas iställer för kakel i köket,snyggt och stilrent! Ååååh vad kul att få göra köket som man vill,bara plånboken håller med så :-)

    SvaraRadera
  3. Verkligen konstigt att inte diskmaskin ingår. Vad roligt, men svårt, att vara i tillvalsträsket! Lycka till med alla val! :)

    SvaraRadera