4 maj 2011

Några beslut tagna

Gårdagens besök hos Electrolux tog två timmar då det var många beslut som skulle tas. Det viktigaste var att alla vitvaror skulle bli rostfria. Så blev det också. Standardvitvarorna var från Husqvarna som vi bytte upp till rostfria. Husqvarna har "Anti Finger Print" vilket är ett måste när man har rostfritt. Annars kan jag tänka mig att man blir galen av alla avtryck. Andra tillval som vi gjorde igår är att inbyggnadsugnen fick bli en med varmluft samt att standardspishällen blev en induktionshäll. Vi valde även en riktigt dyr och fin helintegrerad diskmaskin som är jättetyst. Känns viktigt då köket är så öppet som det är. Tvättmaskin och torktumlare var redan av hög kvalitet så de behöll vi som standard.

Sen var det planeringen av köket. Jag kan säga att det högblanka fick jag snabbt glömma när jag fick se priset för att byta till det. 30 tusen spänn extra! Så vi kör på de vita standardluckorna. Det är precis sådana vi har idag i vår nuvarande lägenhet. Vi har även förändrat och utökat köket med fler skåp. Bland annat ett skafferi samt ett 60s över och underskåp. Vi gjorde även en hel del andra tillval som andra handtag till luckorna, nedsänkt diskho (som för övrigt var hutlöst dyrt) och lite annat. Vi valde en svart bänkskiva med lite "gropig" struktur. Låter hemskt men det går inte förklara bättre :) Den var i alla fall superfin. Jag tror att slutresultatet kan bli bra. Köket kommer bli funktionellt framför allt.

Det är lätt att spåra ur när det gäller tillval. Man måste någonstans komma ihåg att det är en lägenhet och inte vårt framtida hus. Då hade det varit annorlunda. Vi kan inte kosta på lägenheten för mycket för vi ska förmodligen inte bo där superlänge. Men att kosta på kök och badrum lite extra (utan att spåra ur) är ingen dum åtgärd inför kommande försäljning. Det kan ingen säga något om, för så är det PUNKT SLUT.

4 kommentarer:

  1. Jag tycker det låter som om ni lagt lite extra på rätt saker. Det låter helt sjukt och få högblanka vita luckor för 20 tusen extra, vem vill betala det? Herre!

    Kanon, att ni fick utöka skåp, för det får man ju som sagt inte för liten av. Tror vi också ha något som heter "Anti Finger Print" på våra skåp men det är inget man märker :)) dom blir skitiga i alla fall, men kanske inte lika hemskt som på ett utan det.

    Åh, Anna! Vad spännande!!!!! Så kul med ny lägenhet!

    SvaraRadera
  2. Blir kul att se sen framöver hur slutresultatet blev :-)

    SvaraRadera
  3. Ja, det är som mode att ha snoffsiga kök och badrum så det är det folk kollar extra noga på när dom kollar på lägenheter. Inte för att vi kostade på så jättemycket extra på våra tillval när vi valde till lägenheten på Mariestrand, men helkaklade badrummet med golvvärme var nästan ett måste-tillval inför försäljning. När man dessutom inte betalar något för arbetet utan bara materialet så är det ju sååå värt det.

    När var det ni flyttar in?

    SvaraRadera