28 augusti 2011

Färdigdaltat

Under sommaren har vi varit helt hopplösa på att lägga Mika i tid på kvällarna. Eftersom hon, sedan en lång tid tillbaka, dessutom blivit skogstokig när vi lagt henne i spjälsängen så har vi nästan alltid gjort det enkelt för oss och låtit hon somna i vår säng efter kvällsläsningen. I torsdags kände vi att det fick vara nog. Det var dags att hon somnade i sin säng och inte vår. Efter 1,5h skrikande somnade hon tillslut. I fredags när vi skulle lägga Mika så var vi förstås lite nervösa men Jocke la ner henne, strök henne på kinden och sa godnatt. Vi hörde lite jämmer men efter ca en minut sov hon. Precis så blev det igår med. Mika somnade bums i spjälsängen. Vilken omvändning! Vi är helt chockade över att det gick så lätt.


Tidigare har vi alltid haft en av våra lampor lätt dimrad för att det inte ska bli så mörk i sovrummet. Men sen i torsdags har vi tänt hennes rosa blomlampa ovanför spjälsängen och det verkar som att den är mer lugnande. Kanske har lillgumman tyckt att det varit för mörkt och skrämmande och därmed inte velat somna själv i sin säng. Så trots att blomlampan lyser rätt starkt så får den hädanefter alltid vara tänd vid insomning.

Nu vet jag inte om det är lampan som är den mest bidragande orsaken till att Mika helt plötslig somnar så lätt. Kan ju också vara så att hon efter 1,5h skrikande på torsdagskvällen insåg att hon inte skulle få som hon ville och att det var mycket bättre att bara slappna av och somna in. Eller att hon faktiskt har varit så pass trött de senaste kvällarna och inte orkat kämpa emot. Nu ska vi i alla fall fortsätta vara konsekventa så får vi se hur det går framöver.

1 kommentar:

  1. Så skönt att det vände snabbt med somnandet! Vi kör fortfarande på att Amanda somnar i sin säng helt själv och det går helt perfekt. En dag i somras sa Jonas att vi kunde mysa lite i våran säng innan och efter det så vill hon alltid gå in i vårt sovrum först, haha. De är så himla duktiga på att komma ihåg så det är smart att vara konsekventa. :)

    Hoppas att det går bra på förskolan i veckan, jag har precis lämnat Amanda och det gick bra trots att det har varit helg. :) Kram och ha en fin vecka!

    SvaraRadera