18 augusti 2011

Tillval badrum/wc

Jag har glömt skriva om vad vi gjorde för tillval i badrummet och wc:n i nya lägenheten. För det första känns det otroligt lyxigt att både ha badrum och wc i en lägenhet. Till en början tyckte jag det var onödigt och tänkte hellre att ett förvaringsutrymme hade varit bättre. Men vid närmare eftertanke så blir det nog perfekt när man har barn och dessutom är det skönt att ha en extra toalett när man t ex har besök.


Standardutförande i badrum och wc är kakel och matta. Kaklet är så pass fint och modernt så det har vi inte valt bort. Det är ett vitt matt liggande kakel, mått 20x40cm.


Vidare är det badrummet som vi lagt lite extra krut på, inom rimliga ramar förstås. Där blir det golvvärme och klinker. Vi har valt mörkt 20x20cm klinker och på golvet i dusch samt kakelpelare bakom toalett blir det ett 5x5cm i samma färg och kollektion. Det blir enkelt men fint tror vi.



Golvet i wc:n blir standard dvs matta. Standardmattan var mörkgrå och den får duga. Att ha golvvärme och klinker skulle bli så sjukt dyrt då det alltid tillkommer "straffavgifter" (som jag kallar det) när man väljer bort det som är standard. Ska se till att ha en stor matta därinne som täcker det mesta av golvet :D

Sen var det badrumsinredning. Vi kände att det var lika bra att göra tillval även där för att få ett så "fullständigt" badrum som möjligt. Annars är risken att man aldrig kostar på det i efterhand. Standardutförande i badrumsinredning var fruktansvärd. Inga underskåp och skitfula överskåp. Hur som helst fick vi välja väldigt begränsat ut Svedbergs sortiment då det erbjöds två alternativa möbelserier. Det tråkiga är att man endast kunde välja inredning med en maxbredd på 60cm. Jag hade gärna haft bredare om det inte varit så trångt. Nåväl, vi har till badrummet då valt över-och underskåp i serien Bianca. Allt i vitt. Tvättställsblandare fanns det endast ett alternativ som tillval och det var FM Mattson Garda i samma serie som köksblandaren. Så den tog vi till både badrummet och wc:n.


På "lilltoan" som vi säger, valde vi över- och underskåp ur serien Easy. Skåpluckorna tog vi i grått för att bryta av lite och inte bara ha vitt överallt. Jag hoppas det kan passa till det mörkgråa golvet.



Duschdörrar har vi inte valt. Det var så hutlöst dyrt och det kan vi själva sätta in senare. Jag vill i alla fall ha 90x90 "rakt" glas inte välvt och gärna rökfärgat. Ja det var väl badrummet och wc:n det. Inte alls märkvärdigt men det blir i alla fall nytt och fräscht :)

1 kommentar:

  1. Vilka fina val ni har gjort! Det ska bli så spännande att se er nya lägenhet. :) Heja din "nya blogg" förresten, kul att du uppdaterar ofta! Kram

    SvaraRadera